FIBA WORLD CUP

Μίντλετον: "Δεν μίλησα με τον Γιάννη, θα τα πούμε σύντομα"

Μίντλετον: "Δεν μίλησα με τον Γιάννη, θα τα πούμε σύντομα"
FIBA FIBA

Λίγη ώρα μετά το φινάλε των υποχρεώσεων της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο Κρις Μίντλετον παραδέχθηκε στο Sport24.gr πως δυσκολεύθηκε πολύ με τους κανονισμούς της FIBA.

Η συνολική εικόνα της Team USA στο Παγκόσμιο Κύπελλο , δεν ήταν καλή. Δύο ήττες σε οκτώ αγώνες, στον προημιτελικό με την Γαλλία και στο πρώτο ματς για τις θέσεις 5-8 με την Σερβία, έστειλαν τους Αμερικανούς να παλέψουν για την έβδομη θέση του τουρνουά απέναντι στην Πολωνία . Την νίκησαν και την άφησαν όγδοη, ωστόσο η αποτυχία των NBAers του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν παταγώδης. Και σε αυτό συμφώνησε και ο Κρις Μίντλετον που μίλησε στο Sport24.gr λίγο μετά από το φινάλε των υποχρεώσεων της ομάδας του στα παρκέ της Κίνας.

ΠΕΚΙΝΟ: Χάρης Σταύρου

Ο 28χρονος περιφερειακός των Μιλγουόκι Μπακς δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ομάδα. Δεν έκανε το τουρνουά που θα περίμενε, είχε όμως 9.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά αγώνα με 50% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 93% στις βολές. Δεν ήταν άσχημα τα νούμερά του, σίγουρα όμως είχε και αυτός αρκετές δυσκολίες στο FIBA Basketball που όπως μας είπε είναι πολύ διαφορετικό από το στυλ στο οποίο έχει μάθει να αγωνίζεται.

" Για εμένα ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Μπορεί να μην είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, ωστόσο η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη" μας είπε στην μικτή ζώνη της Κάντιλακ Αρίνα ο περιφερειακός των Μπακς και όταν τον ρωτήσαμε αν είχε φροντίσει να πάρει κάποιες συμβουλές από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν ταξιδέψει στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μας απάντησε πως: " όχι, δεν μιλήσαμε πριν από την έναρξη του τουρνουά. Θα δω τον Γιάννη σε μερικές ημέρες και θα είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα της νέας σεζόν".

Τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο εκείνον αλλά και τους συμπαίκτες του, θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη του για να αντιληφθούμε πόσο διαφορετικό είναι το FIBA basketball για έναν άνθρωπο που έχει μάθει το αμερικανικό στυλ: " Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν μπορώ να μιλήσω για ένα συγκεκριμένο κομμάτι, συνολικά είναι πολύ διαφορετικό το στυλ μπάσκετ με τους κανονισμούς της FIBA σε σχέση με εκείνους του ΝΒΑ. Υπάρχει περισσότερη κίνηση χωρίς τη μπάλα εδώ, αυτή ήταν μια σημαντική διαφορά που εντόπισα. Πρέπει να κάνουμε μια καλή χρονιά όλοι μας, πρέπει να γυρίσουμε ακόμη πιο δυνατοί και κυρίως ακόμη πιο βελτιωμένοι για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο στην επόμενη διοργάνωση".

Οι Αμερικανοί απέτυχαν στην Κίνα, ο Γκρεγκ Πόποβιτς εξήγησε ότι η ζωή συνεχίζεται αφού υποστήριξε ότι το μπάσκετ σε κάθε γωνιά του κόσμου προοδεύει και ο Κρις Μίντλετον μάλλον συμφωνεί με τον προπονητή της Team USA καθώς δηλώνει έτοιμος για μια σεζόν πρωταθλητισμού με τους Μιλγουόκι Μπακς: " Προσωπικά αισθάνομαι σε εξαιρετική κατάσταση, είμαι έτοιμος να παίξω ακόμη και αύριο. Θα ξεκουραστώ λίγο μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και όταν βρεθώ στο training camp θα είμαι πανέτοιμος να αγωνιστώ. Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να επιστρέψω στον πρωταγωνιστικό μου ρόλο κι ας ήμουν ένας ρολίστας στην Team USA. Περάσαμε ωραία εδώ, είχαμε μια καλή εμπειρία με όλα τα παιδιά που βρέθηκαν σε αυτή την ομάδα και ας μην καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Εγώ συνεχίζω να απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου και από την ομάδα μου πίσω στο Μιλγουόκι".

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε αν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση σε περίπτωση που γυρνούσε πίσω ο χρόνος, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του δεν θα έχει superstars στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γνωρίζοντας πως μια ενδεχόμενη αποτυχία θα ήταν αρκετά πιθανή. Η απάντησή του ήταν μάλλον αναμενόμενη: " Φυσικά και θα έπαιρνα ξανά την ίδια απόφαση, εννοείται ότι θα ήθελα να παίξω ξανά στην Team USA, δεν θα προσπερνούσα ποτέ μια τέτοια ευκαιρία".

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ