FIBA WORLD CUP

Λιθουανία: Αποχωρεί από τον πάγκο ο Αντομάιτις

Λιθουανία: Αποχωρεί από τον πάγκο ο Αντομάιτις
FIBA

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Λιθουανίας, ο Νταΐνιους Αντομάιτις αποφάσισε να αποχωρήσει μετά το ματς με την Δομινικανή Δημοκρατία.

Το αυριανό (αδιάφορο) ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Δομινικανή Δημοκρατία θα είναι το τελευταίο του Νταΐνιους Αντομάιτις στον πάγκο της Εθνικής Λιθουανίας. Ο 45χρονος ομοσπονδιακός προπονητής ανακοίνωσε την απόφασή του το πρωί της Κυριακής (8/9), λίγο μετά την προπόνηση της "Λιέτουβα" , προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του έπειτα από τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία.

" Μετά το αυριανό ματς θα είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσω. Δεν είναι καλό αποτέλεσμα για την Λιθουανία να σταματάει η πορεία της στους "16" της διοργάνωσης. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για το αποτέλεσμα; Ο προπονητής. Δεν βλέπω άλλη επιλογή. Δεν το σκέφτηκα καν. Η απόφαση έχει ήδη παρθεί και το είχα πει από πριν, ότι το μόνο αποτέλεσμα για εμάς ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες", τόνισε ο Αντομάιτις.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, ο 45χρονος τεχνικός θα γράψει αρνητική ιστορία για την Εθνική Λιθουανίας, καθώς θα γίνει ο πρώτος ομοσπονδιακός προπονητής που δεν θα κατακτήσει κανένα μετάλλιο στην θητεία του. Από τότε που η Λιθουανία αγωνίζεται στις διοργανώσεις ως ανεξάρτητη χώρα (1992) μετάλλια κατέκτησαν στις θητείες τους και οι πέντε ομοσπονδιακοί προπονητές: ο Βλάντας Γκαράστας (1992, 1995, 1996), ο Γιόνας Καζλάουσκας (2000, 2013, 2015), ο Κεστούτις Κεμζούρα (2010), ο Αντάνας Σιρέικα (2003), και ο Ραμούνας Μπουτάουτας (2007).

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ