FIBA WORLD CUP

Αισιόδοξα μηνύματα για τον Κώστα Σλούκα

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Κώστα Σλούκα στη σύνθεσή της θα παραταχθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Το Sport24.gr εξηγεί τα δύο ενδεχόμενα με τον διεθνή γκαρντ (VIDEO).

Τυχερός στην ατυχία του φαίνεται πως στέκεται ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί πόδι στα τέλη της πρώτης περιόδου της αναμέτρησης με την Ιταλία το βράδυ της Παρασκευής (17/8). Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε υπέστη θλάση γαστροκνημίου, έχει και ένα αιμάτωμα, με αποτέλεσμα να χάσει τόσο το σημερινό ματς με την Τουρκία (17/8 στις 20:30), όσο και το αυριανό με την Σερβία (18/8 στις 20:30), αλλά και το τουρνουά της Κίνας στο οποίο η Εθνική θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιορδανία (24/8), την Κίνα (26/8) και την Τουρκία ή την Σενεγάλη (27/8).

Ο Σλούκας δεν θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής, θα μείνει στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία του και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ταξιδέψει μόνος του στη Ναντζίνγκ όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (1/9), τη Βραζιλία (3/9) και τη Νέα Ζηλανδία (5/9) στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι εκτιμήσεις λένε ότι στο καλύτερο σενάριο ο Σλούκας θα προλάβει αυτά τα παιχνίδια, ενώ στο χειρότερο θα μείνει εκτός πλάνων για την πρώτη φάση ώστε να είναι πανέτοιμος και υγιής για την δεύτερη στην οποία η Ελλάδα λογικά θα αντιμετωπίσει την Τουρκία και τις ΗΠΑ με φόντο την πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Αυτή τη στιγμή η λογική λέει πως ο Σκουρτόπουλος δεν θα κόψει δύο, αλλά έναν παίκτη αμέσως μετά το τουρνουά Ακρόπολις και μάλλον αυτός θα είναι ένας εκ των Παναγιώτη Βασιλόπουλου - Ντίνου Μήτογλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα κρατήσει και τον Αντώνη Κόνιαρη και τον Γιάννη Αθηναίου στην προετοιμασία και θα τους έχει στο φιλικό τουρνουά της Κίνας, καθώς πίσω από τον Νικ Καλάθη δεν υπάρχει άλλος χειριστής της μπάλας. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μπορεί να λειτουργήσει υπό προϋποθέσεις ως τέτοιος, δεν είναι όμως άσος και οι Κόνιαρης - Αθηναίου είναι αυτή τη στιγμή και οι δύο πολύτιμοι στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο .

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ