FIBA WORLD CUP

Κολέ: "Είχαμε μια μέρα ξεκούρασης λιγότερη"

Κολέ: "Είχαμε μια μέρα ξεκούρασης λιγότερη"
FIBA FIBA

Σημαντικός παράγοντας ήταν η κούραση για την Γαλλία, όπως εξήγησε ο Βενσάν Κολέ μετά από την ήττα της ομάδας του από την Αργεντινή. Αποθέωσε τον Λουίς Σκόλα ο Ρουντί Γκομπέρ.

Στο γεγονός ότι η ομάδα του είχε μία μέρα λιγότερης ξεκούρασης και προετοιμασίας από την Αργεντινή στάθηκε ο Βενσάν Κολέ μετά την ήττα της Γαλλίας και τον αποκλεισμό της από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου . Την ίδια ώρα ο Ρουντί Γκομπέρ εξηγούσε τι συνέβη και οι τρικολόρ δεν πήραν τη νίκη, ενώ έβγαλε το καπέλο στον Λουίς Σκόλα που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

ΠΕΚΙΝΟ: Χάρης Σταύρου

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Βενσάν Κολέ: " Συγχαρητήρια στην Αργεντινή. Το άξιζαν. Η επιθετικότητα έκανε τη διαφορά, ειδικά στην άμυνα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, ήταν πολύ δύσκολο να εκτελέσουμε. Οτιδήποτε θέλαμε να κάνουμε, ήταν δύσκολο. Όταν προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αστοχήσαμε σε μερικά σουτ, χάσαμε 1-2 ριμπάουντ και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα η μία μέρα ξεκούρασης λιγότερη έπαιξε τον ρόλο της, αλλά δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Η μία ομάδα είχε δύο μέρες για να ανακάμψει και να προετοιμαστεί, η άλλη είχε μία.

Αν ήμασταν στο ίδιο μέρος, θα ήταν εντάξει. Τώρα είχαμε και ταξίδι. Δεν προπονηθήκαμε χθες, γιατί οι παίκτες ήταν εξουθενωμένοι. Έπαιζαν την προηγούμενη μέρα. Όπως κι αν έχει, η Αργεντινή άξιζε να κερδίσει. Είπα και χθες ότι το ματς με τις ΗΠΑ ήταν πολύ διαφορετικό, οι Αμερικανοί έπαιζαν άμυνα ένας εναντίον ενός χωρίς βοήθειες. Η Αργεντινή πίεσε πολύ και νομίζω ότι το ομαδικό της πνεύμα ήταν πολύ διαφορετικό. Δεν κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, προσπαθήσαμε να τους κερδίσουμε στο ένας εναντίον ενός, αλλά αυτό δεν ήταν πιθανό σε αυτό το επίπεδο. Απόψε δεν σουτάραμε καλά, πολλά σουτ ήταν ανοιχτά".

Ρουντί Γκομπέρ: " Ηταν ένα κακό μας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Έπαιξαν σαν ομάδα, με επιθετικότητα. Δεν βγάλαμε ούτε ένα σύστημα, έτρεχαν από την αρχή έως το τέλος και κυριάρχησαν. Δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, τους αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία, ξέραμε το στυλ τους. Ξέραμε ότι πασάρουν καλά, ο Καμπάσο και ο Σκόλα παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Το περιμέναμε. Μπράβο τους, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε το κεφάλι μας στην επιφάνεια. Όπως πάντα λέω, προσπαθώ να αμύνομαι ομαδικά. Ο Σκόλα έκανε τρομερή δουλειά, όποτε είχε έναν κοντύτερο αντίπαλο τον χτυπούσε και όταν έπαιζε ως τεσσάρι άνοιγε το γήπεδο. Έβαλε πολλά σουτ και ηγήθηκε στην 1η περίοδο".

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ