FIBA WORLD CUP

Καζλάουσκας: "Καλό το σύστημα για τις Φιλιππίνες, όχι για την Ευρώπη"

Καζλάουσκας: "Καλό το σύστημα για τις Φιλιππίνες, όχι για την Ευρώπη"
EUROKINISSI

Ο Γιόνας Καζλάουσκας τα έβαλε με το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τονίζοντας ότι είναι καλό για τις Φιλιππίνες, αλλά κάνει κακό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Γιόνας Καζλάουσκας εναντίον FIBA, διαιτητών, Παγκοσμίου Κυπέλλου και... Ανδρέα Ζαγκλή! Ο Λιθουανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της Λιθουανίας και τα έβαλε ανοιχτά με... όλους με αφορμή την αποτυχία της Λιθουανίας να προκριθεί στην 8αδα της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση, χωρίς να θελήσει να κρατηθεί. Η κουβέντα ξεκίνησε με το ξέσπασμα του (πρώην πια) προπονητής της Λιθουανίας, Νταΐνιους Αντομάιτις, μετά την ήττα των Λιθουανών από την Γαλλία, με τον Καζλάουσκας να λέει:

" Μαζεύτηκαν πολλά και εξερράγη, αλλά σίγουρα έχει πρόβλημα το σύστημα. Στο ποδόσφαιρο, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες. Στο μπάσκετ έχει άλλους κανόνες το ΝΒΑ, άλλους το NCAA, άλλους η FIBA και άλλους η EuroLeague. Υπάρχουν περίπου 50 διαιτητές της EuroLeague που δεν σφύριξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι σκάνδαλο. Δεν υπάρχουν διαιτητές του ΝΒΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι άλλο σκάνδαλο. Οι καλύτεροι διαιτητές δεν βρίσκονται εδώ.

Υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια που σφύριζαν οι διαιτητές σε κάθε παιχνίδι. Σε άλλα παιχνίδια επιτράπηκε το σκληρό παιχνίδι σαν να είναι ράγκμπι ή χάντμπολ. Σε άλλα σφύριζαν κάθε επαφή. Γιατί να πρέπει να προσαρμοστεί ένας παίκτης σε κάθε ματς. Γιατί να μην υπάρχει μία κοινή φιλοσοφία; Γιατί να σφυρίζει τον αγώνα ένας διαιτητής παράδειγμα (και συγνώμη για αυτό) από τις Φιλιππίνες; Δεν έχει δουλέψει ποτέ σε αυτό το επίπεδο και κάνει πολλά λάθη - είτε επίτηδες είτε κατά λάθος. Όλοι μιλάνε για τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά αν κάποιος δεν σου δώσει 5-6 σφυρίγματα και χάσεις για λίγους πόντους, τότε θα νευριάσεις".

Ακολούθως ο Καζλάουσκας σχολίασε και το σύστημα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου: " Είναι περίεργο αυτό που συνέβη. Ίσως να ήταν καλό για τις Φιλιππίνες, επειδή το μπάσκετ εκεί τραβάει εκατομμύρια κόσμο, αλλά καταστρέφει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο".

Στην συνέχεια ο Γιόνας Καζλάουσκας αναφέρθηκε στον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, κάνοντάς του επίθεση: " Μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν, ανέλαβε ένας Έλληνας. Συγγνώμη, αλλά ποιος είναι; Ποιες είναι οι ιδέες του; Ποιος τον ξέρει στον κόσμο του μπάσκετ; Δούλεψα στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια, δούλεψα στην Εθνική Ελλάδος για δύο χρόνια, αλλά δεν τον ξέρω. Τι πιστεύει για το μέλλον και πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα; Πριν πούμε βέβαια τίποτα άλλο, πρέπει να εστιάσουμε στα δικά μας προβλήματα".

Κλείνοντας, ο Καζλάουσκας αναφέρθηκε και στον Αρβίντας Σαμπόνις και αν θα ήταν καλό να βγει μπροστά για την Λιθουανία: " Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να κάνετε σε αυτόν. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι είναι αυτός που πρέπει να βγει μπροστά".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ