FIBA WORLD CUP

Καμπάτσο: "Μπορούμε να νικήσουμε και στον ημιτελικό"

Καμπάτσο: "Μπορούμε να νικήσουμε και στον ημιτελικό"
EΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ FIBA

Απολαυστικές ατάκες είχε η συνέντευξη Τύπου των Αργεντινών, με τον Σέρτζιο Ερνάντεζ και τον Φακούντο Καμπάτσο να είναι σε τρομερά κέφια μετά από τη νίκη επί της Σερβίας.

Στον έβδομο ουρανό βρίσκονταν τα μέλη της Αργεντινής μετά από τον θρίαμβο επί της Σερβίας. Ο Σέρτζιο Ερνάντεζ κι ο Φακούντο Καμπάτσο μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου, με τον προπονητή της ομάδας να αποθεώνει τον Λουίς Σκόλα και τον γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης να εξηγεί ότι η παρέα του θα είναι πανέτοιμη για τον ημιτελικό, είτε συναντήσει εκεί τις ΗΠΑ, είτε συναντήσει τη Γαλλία.

ΝΤΟΝΓΚΟΥΑΝ: Χάρης Σταύρου

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Σέρτζιο Ερνάντεζ: "Πριν από το παιχνίδι ξέραμε ότι η Σερβία είναι εξαιρετική, αλλά και δύσκολη ομάδα. Είχε μεγαλύτερα μεγέθη από εμάς. Ήμασταν η καλύτερη αμυντική ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε το παιχνίδι τους στη ρακέτα. Έπρεπε να βάλουμε 95 πόντους, αν και πάντα μιλάω για την άμυνα όπως κάνουν όλοι οι προπονητές. Κάποιες φορές χάσαμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες επειδή δεν εμπιστευόμασταν τους εαυτούς μας. Αν με ρωτάτε για το κλειδί του αγώνα, σήμερα ήταν η επίθεση και όχι η άμυνα.

Οι ΗΠΑ πρέπει να νικήσουν τη Γαλλία πρώτα για να μας αντιμετωπίσουν, είναι και οι δύο σπουδαίες ομάδες. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε μέγεθος, δεν είμαστε αθλητικοί, οπότε πρέπει να παίξουμε με εξυπνάδα. Να σεβόμαστε την τακτική και την στρατηγική. Οι παίκτες της Αργεντινής είναι έξυπνοι, όχι πιο έξυπνοι από αλλους, απλά είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και λατρεύουμε να κερδίζουμε. Και έχουμε και τον Καμπάτσο.

Ο Σκόλα είναι... ο Σκόλα. Μετά από το ματς ήταν μέσα με την ομάδα και μας έλεγε να το βουλώσουμε. Ενα χρόνο πριν, μετά από ένα ματς με έπιασε και μου είπε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να πάμε στο Τόκιο. Μπορούμε να το κάνουμε, μου είπε και τον ρώτησα αν είναι σίγουρος. Είναι στο πέμπτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πάει στους πέμπτους του Ολυμπιακούς Αγώνες".

Φακούντο Καμπάτσο: "Παίξαμε ένα καταπληκτικό ματς γι' αυτή τη νίκη, απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Σερβία. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μη χάσουμε μπάλες και να μην κάνουμε λάθη. Η ομαδική προσπάθεια ήταν σπουδαία. Ο πρώτος στόχος μας είναι ο ημιτελικός και ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Δεν ξέρω αν μπορώ να έχω μια ίδια εμφάνιση απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ, αν είναι αυτή απέναντί μας. Προς το παρόν θα ξεκουραστούμε, θα διασκεδάσουμε αυτή τη νίκη. Είμαστε μια νέα ομάδα και πρέπει να απολαύσουμε την αποψινή νύχτα. Σέβομαι πολύ τον Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει μια νέα χρυσή γενιά. Απολαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία".

Photo Credits: Επίσημη ιστοσελίδα Fiba

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ