FIBA WORLD CUP

Καλάθης: "Οι ΗΠΑ είναι ακόμα το φαβορί"

Καλάθης: "Οι ΗΠΑ είναι ακόμα το φαβορί"
EUROKINISSI

Ο Νικ Καλάθης θεωρεί ότι η Εθνική ΗΠΑ είναι ακόμα το φαβορί για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, παρά τις πολλές απουσίες. Δεν είναι όμως και άτρωτη.

Σχεδόν το 90% των παικτών που είχαν περιληφθεί στην προεπιλογή των ΗΠΑ δεν θα βρεθεί στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα είναι "κακοί". Οι περισσότεροι τους θεωρούν ακόμα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και μεταξύ αυτών είναι και ο Νικ Καλάθης.

Ο άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στον Κρις Σέρινταν και στο "thelines.com" για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, όπου τόνισε ότι η Εθνική ΗΠΑ ναι μεν είναι ευάλωτη με τόσες απουσίες που έχει , εντούτοις παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

"Δεν είναι όπως το ΝΒΑ, όπου έχεις σειρές best-of-seven. Μια ομάδα που βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να σε νικήσει", τόνισε αρχικά ο διεθνής γκαρντ, για να προσθέσει: "Πολλοί παίκτες δεν έχουν παίξει σε διεθνές επίπεδο και το στυλ παιχνιδιού είναι πολύ διαφορετικό. Οι αποστάσεις είναι διαφορετικές, πολλές επιθέσεις γίνονται μέσα στην ρακέτα και σίγουρατο μπάσκετ είναι πιο σκληρό. Φάσεις που είναι συνήθως φάουλ στο ΝΒΑ, στην Κίνα θα είναι νόμιμες".

Ο Νικ Καλάθης είπε ακόμα: "Η αμερικανική ομάδα δεν έχει τους κορυφαίους του ΝΒΑ, αλλά προφανώς είναι ακόμα το φαβορί και με τους Τζέισον Τέιτουμ, Κέμπα Γουόκερ έχουν παίκτες που θα την οδηγήσουν. Δεν θα είναι όπως εάν είχε π.χ. τον Τζέιμς Χάρντεν στην ομάδα κι είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάζεις πόσοι πολλοί αποφάσισαν να αποσυρθούν. Αυτό δεν θα συμβεί στο επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα έχουν αντίπαλους την Ιαπωνία, την Τσεχία και την Τουρκία.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ