FIBA WORLD CUP

Καλαμπόκης στονSport24 Radio: "Τα σπουδαία είναι μπροστά μας"

Καλαμπόκης στονSport24 Radio: "Τα σπουδαία είναι μπροστά μας"
EUROKINISSI

Ο άμεσος συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε στονSport24 Radio 103,3και στον διευθυντή του σταθμού Παντελή Διαμαντόπουλο για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Εθνική ώστε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης τόνισε πως η Εθνική θα πρέπει να ξεχάσει την ήττα από την Κίνα και να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από την Τσεχία από την αρχή του αγώνα της Δευτέρας (9/9, 11:30 ώρα Ελλάδας) για να διεκδικήσει την υψηλότερη δυνατή διαφορά.

Για το ματς με την Τσεχία και αν η Εθνική πρέπει να μπει με μυαλό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 11-0: "Είναι εύκολο να το συζητάμε και να το προτείνουμε. Είναι απόλυτα σωστό. Το δύσκολο είναι να το εφαρμόσουμε στο 100%. Στην ουσία πρέπει να παίξουμε και να μην έχουμε συναίσθημα. Να απομονώσουμε όλες τις καταστάσεις σε άμυνα κι επίθεση. Κάθε κατοχή έχει τη δική της αξία. Πρώτα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και το σημαντικότερο να πιστέψουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Τα παιδιά ξεπερνώντας την ήττα από τη Βραζιλία, έχουν την εμπειρία και την αξία να αποδείξουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο γιατί ο στόχος είναι μεγάλος. Είναι ο στόχος που σκεφτόμασταν και ονειρευόμασταν".

Για το τι θα γινόταν αν η Εθνική στη θέση της Βραζιλίας που πήγε αήττητοι στη Σενζέν και ηττήθηκε εύκολα από τους Τσέχους: "Κι εμείς σκεφτόμασταν διάφορες συνθήκες. Σημασία έχει το σήμερα. Στον αθλητισμό η σπουδαιότερη μέρα είναι η επόμενη. Πώς θα διαχειριστείς τη μεγάλη νίκη ή τη μεγάλη ήττα και αν θα καταφέρεις να βγεις βελτιωμένος και πιο δυνατός απ” όλη αυτή την διαδικασία. Δεν χρειάζεται κομπιουτεράκι από τώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Να καταλάβουμε και να πιστέψουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Να μπούμε από το πρώτο δευτερόλεπτο και να αποδείξουμε πώς είμαστε καλύτεροι. Τα πολύ μικρά πράγματα προφανώς θα κάνουν τη διαφορά, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για βολές. Να μιλάμε για χαμένα ριμπάουντ, τεχνικές ποινές και τίποτα που να μπορεί να κλονίσει έστω και για μία κατοχή την αυτοσυγκέντρωση της ομάδας. Από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο παίκτη πρέπει όλοι να είναι εναρμονισμένοι με το πλάνο που θα ακολουθήσουμε. Αν το παιχνίδι πάει στα μέτρα που θέλουμε και στο τέλος είμαστε στα νούμερα που πρέπει να είμαστε, τότε θα έχουμε και κάποιες ειδικές καταστάσεις, προκειμένου να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να τελειώσει η εμπειρία που είχαμε στο ματς με τις ΗΠΑ. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για όλους. Τα σπουδαία είναι μπροστά μας".

Για το αν είχε αποφευχθεί το δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική θα ήταν πιο ανταγωνιστική με τις ΗΠΑ: "Ήταν ένα τετράλεπτο που ήμασταν κακοί. Στ” αμυντικά μας καθήκοντα δεν ολιγωρήσαμε. Ήμασταν στατικοί, δεν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα. Φυσικά έχει συμμετοχή και ο αντίπαλος σε όλο αυτό. Αν οι οκτώ πόντοι ήταν 15 πιθανόν η ροή να ήταν διαφορετική. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξανακάνουμε. Όταν έχεις ν” αντιμετωπίσεις δέκα παίκτες του ΝΒΑ και βλέπεις ότι παίζουν με αυτό τον ρυθμό και με αυτή τη διάθεση, είναι κάτι που πρέπει ν” ακολουθήσουμε. Δείξαμε και στα φιλικά ότι όταν παίζουμε έτσι, είμαστε απολαυστικοί. Έχουμε κάποιες σταθερές. Αυτές οι σταθερές μπορούν να μας απογειώσουν όταν τις εκμεταλλευτούμε σωστά και όταν ο αντίπαλος δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει αλλά εγκλωβιζόμαστε όταν βασιζόμαστε μόνο σε αυτές και δεν έχουμε δεύτερη, τρίτη επιλογή".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ