FIBA WORLD CUP

Ισπανία: Τρία χρυσά με 28/29 νίκες το φετινό καλοκαίρι!

Ισπανία: Τρία χρυσά με 28/29 νίκες το φετινό καλοκαίρι!

Μόλις μία ήττα γνώρισαν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ισπανίας το φετινό καλοκαίρι (σε επίπεδο ανδρών), με το... ταμείο να "γράφει" τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Ένα χρυσό και δύο χάλκινα για τις γυναικείες ομάδες!

Η νίκη επί της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγραψε τον επίλογο του φετινού καλοκαιριού για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ισπανίας, με ιδανικό τρόπο. Η "ρόχα" επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου, δεκατρία χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της ελληνικής ομάδας στη Σαϊτάμα, για να ολοκληρώσει ένα ονειρικό δίμηνο για τις εθνικές ομάδες της χώρας, οι οποίες έδωσαν το "παρών" σε εννέα διοργανώσεις -σε όλες τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα, στις τέσσερις που αγωνίστηκαν οι ανδρικές ομάδες κάθε ηλικίας (άνδρες, νέοι άνδρες, έφηβοι και παίδες), η Ισπανία κατέκτησε τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Η μοναδική ήττα μάλιστα ήταν αυτή που χάλασε το απόλυτο (στα χρυσά) και ήρθε στον τελικό του EuroBasket U20 από το Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ. Κατά τα λοιπά, η πορεία των εθνικών ομάδων της χώρας ήταν εντυπωσιακή, με απολογισμό τις 28/29 νίκες σε όλα τα επίσημα παιχνίδια (σ.σ.: η Ισπανία δεν συμμετείχε στο Παγκόσμιο U19 της Κρήτης).

Από εκεί και πέρα, οι γυναικείες ομάδες της χώρας μέτρησαν ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια, μαζί με ισάριθμες πέμπτες θέσεις. Η Γυναικών κατέκτησε το EuroBasket (με 6-0), η Νεανίδων ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο της Ταϊλάνδης (με 6-1), όπως και η Κορασίδων (επίσης με 6-1).

Αναλυτικά όσα έκαναν οι εθνικές ομάδες της Ισπανίας το φετινό καλοκαίρι:

Ισπανία: Τρία χρυσά με 28/29 νίκες το φετινό καλοκαίρι!
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ