FIBA WORLD CUP

Η... Dream Team επιστρέφει και είναι γυναικεία

Η... Dream Team επιστρέφει και είναι γυναικεία

Οι έξι από τις επτά πρώτες σκόρερς της περασμένης σεζόν στο WNBA περιλαμβάνονται στις 13 παίκτριες που επέλεξε η USA Basketball για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης.

Με όλα τα μεγάλα αστέρια της θα παραταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών της Τενερίφης η Εθνική ΗΠΑ. Η Αμερικανική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις 13 παίκτριες με τις οποίες θα πάνε οι ΗΠΑ στην Τενερίφη, από τις οποίες θα κοπεί άλλη μία, ώστε να διαμορφωθεί η τελική 12άδα για το τουρνουά. Και είναι όλες τους... μία προς μία, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι έξι από τις επτά πρώτες σκόρερς της σεζόν που πέρασε στο WNBA!

Η Σου Μπερντ (Σιάτλ Στορμ), η Νταϊάνα Ταουράσι (Φίνιξ Μέρκιουρι), η Τίνα Τσαρλς (Νιού Γιορκ Λίμπερτι), η Έλενα Ντέλε Ντόνε (Ουάσινγκτον Μίστικς), η Μπρίτνι Γκράινερ (Φίνιξ Μέρκιουρι), η Μπριάνα Στιούαρτ (Σιάτλ Στορμ), η Νέκα Ογκουμίκε (Λος Άντζελες Σπαρκς), η Λεΐσια Κλάρεντον (Κονέκτικατ Σαν), η Τζούελ Λόιντ (Σιάτλ Στορμ), η Κέλσι Πλαμ (Λας Βέγκας Έισις), η Μόργκαν Τακ (Κονέκτικατ Σαν), η Ελίζαμπεθ Γουίλιαμς (Ατλάντα Ντριμ) και η Έιτζα Γουίλσον (Λας Βέγκας Έισις) συνθέτουν μία πανίσχυρη ομάδα, η οποία θα παραταχθεί στην Τενερίφη από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχοντας φυσικά τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Οι Αμερικανίδες βρίσκονται στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα έχουν αντιπάλους την Λετονία, την Σενεγάλη και την Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν κατακτήσει τα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα (του 2010 και του 2014), ενώ "τρέχουν" και ένα σερί 16 νικών στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Photo credits: AP Photo

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ