FIBA WORLD CUP

Η απάντηση της FIBA: "Τα προκριματικά θα αρχίσουν κανονικά το Νοέμβριο"

Η απάντηση της FIBA: "Τα προκριματικά θα αρχίσουν κανονικά το Νοέμβριο"

Άμεση ήταν η απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην απόφαση της EuroLeague να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση για τα "παράθυρα" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Η FIBA και η EuroLeague βρίσκονται πάλι στο σημείο "μηδέν". Αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά την απόφαση της EuroLeague να απορρίψει την πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας , η οποία έσπευσε να απαντήσει λίγη ώρα αργότερα, κατηγορώντας την κορυφαία διασυλλογική λίγκα της Ευρώπης ότι "επιτίθεται" στις εθνικές ομάδες με αυτή τη στάση της. Υπογράμμισε επίσης ότι οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 θα αρχίσουν κανονικά το Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

" Λαμβάνοντας σήμερα την ανακοίνωση της EuroLeague, η FIBA είναι δυσαρεστημένη που η επιτροπή εμπορικών περιουσιακών στοιχείων της EuroLeague αποφάσισε να μην κάνει τις αλλαγές στο πρόγραμμά της για τις δύο αγωνιστικές ημέρες στο καλεντάρι της. Αυτή η μικρή προσαρμογή θα είχε λύσει αυτομάτως τη διαμάχη πάνω στο πρόγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε μετά τη δημοσίευση του προγράμματος της, αγνοώντας τις ημερομηνίες των προκριματικών αγώνων της FIBA για το παγκόσμιο κύπελλο του 2019 που έχουν ανακοινωθεί από το 2015.

Η FIBA δεν πρότεινε μόνο μία λύση που ήταν λογική και πρακτική, αλλά προχώρησε και στα βήματα ώστε να μετακινήσει τους αγώνες της και να διευκολύνει ως προς το να βρεθεί μία λύση.

Η απόφαση της ECA έχει ως αποτέλεσμα μία χρυσή ευκαιρία να χαθεί για να λυθεί το θέμα του προγράμματος με θετικό τρόπο για τους παίκτες, τους συλλόγους, τις εθνικές ομάδες και φυσικά τους φιλάθλους. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει ότι η επιτροπή εμπορικών περιουσιακών στοιχείων της EuroLeague επικεντρώνεται στα συμφέροντα εντός μικρού γκρουπ ομάδων, παραμελεί την ευρύτερη μπασκετική οικογένεια και την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ευρώπη και επιτίθεται στις εθνικές ομάδες.

Τα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 θα αρχίσουν κανονικά το Νοέμβριο σε όλη την Υφήλιο".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ