FIBA WORLD CUP

Γκομπέρ: "Απολαμβάνω τους κανόνες της FIBA περισσότερο από του ΝΒΑ"

Γκομπέρ: "Απολαμβάνω τους κανόνες της FIBA περισσότερο από του ΝΒΑ"
FIBA

Χαρούμενοι, αλλά όχι εκστασιασμένοι δήλωσαν ο Βενσάν Κολέ κι ο Ρουντί Γκομπέρ στη συνέντευξη Τύπου, λίγα λεπτά μετά από τον θρίαμβο της Γαλλίας επί της Team USA.

Προσγειωμένοι εμφανίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον θρίαμβο επί των ΗΠΑ ο Βενσάν Κολέ κι ο Ρουντί Γκομπέρ. Δεν υπήρχαν πανηγυρισμοί, δεν υπήρχαν μεγάλα λόγια, υπήρχε ψυχραιμία καθώς όλοι στη Γαλλία αντιλαμβάνονται πως ο αγώνας με την Αργεντινή μπορεί να αποδειχθεί ακόμη δυσκολότερος με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Έτοιμος γι' αυτό το ματς δήλωσε ο προπονητής των τρικολόρ, πως απολαμβάνει τους κανονισμούς της FIBA περισσότερο από εκείνους του ΝΒΑ παραδέχθηκε ο ψηλός των Γιούτα Τζαζ.

ΝΤΟΝΓΚΟΥΑΝ: Χάρης Σταύρου

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Βενσάν Κολέ: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε μια ποιοτική ομάδα. Τους έλειπε η εμπειρία κι αυτό φάνηκε στο τέλος του αγώνα. Παίξαμε πειθαρχημένα, εκτός από μερικά λεπτά που χάσαμε μερικά ριμπάουντ. Μείναμε μαζί, είχαμε τον έλεγχο και τελειώσαμε τη δουλειά. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο ματς, το οποίο θα είναι φυσικά πολύ πιο δύσκολο. Βλέπω τους παίκτες των ΗΠΑ και βλέπω μια ομάδα που μπορούσε να κερδίσει το τουρνουά. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά σκεφτόμαστε όντως τον επόμενο αγώνα. Πριν από πέντε χρόνια αντιμετωπίσαμε μια παρόμοια κατάσταση, οπότε ξέρουμε ότι η Αργεντινή γνωρίζει τη σημασία αυτών των αγώνων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πολλή εμπειρία. Θα είναι επικίνδυνη και θα είμαστε έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε".

Ρουντί Γκομπέρ: "Σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο ματς, δεν μας δόθηκε τίποτα και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς με την Αργεντινή. Είδα κάποια σχόλια του Μάιλς Τέρνερ για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού. Τι έκανα; Βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Ήξερα ότι θα παίξουν small ball, αλλά κάναμε καλή δουλειά ομαδικά, είχαμε καλή επικοινωνία και έτσι ήρθε αυτή η νίκη. Μου αρέσει το trash talking, ξέρω όμως ότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ αυτή τη στιγμή πονάει. Είναι όμως καλή εμπειρία για εκείνον. Λατρεύω να παίζω με τους κανόνες της FIBA, περισσότερο από τους κανόνες του ΝΒΑ. Μου παίρνει μερικές μέρες για να τους συνηθίσω, αλλά όπως λέει και ο κόουτς, όλα είναι θέμα πείρας. Τα παιδιά της Team USA παίζουν όλη τους τη ζωή με τους κανόνες της FIBA. Δεν θέλουμε να παίξουμε στον ημιτελικό, θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ονειρευόμουν μια νίκη επί των Αμερικανών από μικρό παιδί, απόψε το σκεφτόμουν και το είπα στους συμπαίκτες μου. Ελπίζεις ότι θα έρθει μια τέτοια στιγμή για την κληρονομιά που θέλεις να αφήσεις, ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου και του γαλλικού μπάσκετ".

Photo Credits: FIBA

Δείτε όσα είπαν ο προπονητής και ο πολυτιμότερος παίκτης της Γαλλίας στην press conference:

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ