FIBA WORLD CUP

Γκαρσία στο Sport24.gr: "Παραλίγο να μην έρθω στην Κίνα, λατρεύω τις προκλήσεις"

Γκαρσία στο Sport24.gr: "Παραλίγο να μην έρθω στην Κίνα, λατρεύω τις προκλήσεις"

Ο 39χρονος γκαρντ που περιόρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, Άλεξ Γκαρσία, αποκάλυψε στο Sport24.gr ότι βρέθηκε με το ενάμιση πόδι εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου εξαιτίας μιας επέμβασης στο γόνατο.

Αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο Greek Freak, o Άλεξ Γκαρσία είναι ο Brazilian Beast. Δεν υπάρχει παίκτης με τη δική του δύναμη (αναλογικά με το ύψος του τουλάχιστον) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με αυτό το στοιχείο έκανε καριέρα, με αυτό το στοιχείο συνεχίζει να επιβιώνει στο υψηλότερο επίπεδο του Παγκόσμιου Μπάσκετ. Στα 39 του πλέον, ο Βραζιλιάνος περιφερειακός των 193 εκατοστών έκανε εκπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμα του MVP του ΝΒΑ και μία μέρα μετά μίλησε στο Sport24.gr γι’ αυτή την τεράστια πρόκληση.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Γκαρσία μας αποκάλυψε ότι λίγο έλειψε να μη βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξαιτίας ενός τραυματισμού, έκανε αγώνα δρόμου για να αναρρώσει από μια επέμβαση στο γόνατο και τελικά κατάφερε να ταξιδέψει στη Ναντζίνγκ. Απέναντι στην Ελλάδα ήταν φανταστικός, σκόραρε 13 πόντους από 4/7 δίποντα και 5/6 βολές, μοίρασε έξι ασίστ, έριξε και δέχθηκε πολύ μπασκετικό ξύλο. Αυτό κάνει σε όλη του την καριέρα, από τους Σπερς και τους Χόρνετς, μέχρι τη Μακάμπι και τη Μπαούρου στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι. Δεν έχει βγει από την χώρα του από το 2008, θέλει όμως να παίξει μπάσκετ μέχρι τα 44 χρόνια του.

" Λατρεύω να παίζω άμυνα ψηλότερους αντιπάλους, μου άρεσαν αυτές οι προκλήσεις σε όλη μου την καριέρα. Είμαι αρκετά δυνατός και μου είναι πιο εύκολο, για να είμαι ειλικρινής, να αμυνθώ απέναντι σε έναν τέτοιο αθλητή παρά σε έναν κοντύτερο. Δεν ήταν πάντως μια ένας εναντίον ενός αντιμετώπιση, ήταν μια ομαδική προσπάθεια αυτή που έγινε απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τον βγάλαμε από το παιχνίδι, η συνολική αμυντική λειτουργία ήταν το κλειδί για την νίκη που μας έστειλε στην φάση των 16" μας εξήγησε, αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβές πλάνο του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς σχετικά με τον Greek Freak.

Στα 39 του χρόνια, ο Γκαρσία ακούει (όπως και οι Βαρεζάο – Μπαρμπόσα) τους πάντες να αποκαλούν την ομάδα του γερασμένη. Ναι, είναι, άλλωστε οι αριθμοί δεν διαψεύδονται, είναι όμως αριθμοί και ο Βραζιλιάνος γκαρντ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που έχει φροντίσει ώστε το κορμί του να τον κρατήσει στα παρκέ μέχρι τα βαθιά μπασκετικά γεράματα. " Είμαι νέος ακόμη, είμαι νέος και δεν σκοπεύω να σταματήσω το μπάσκετ. Είμαι 39 και σκοπεύω να παίξω τουλάχιστον για δύο ή τρία ακόμη χρόνια ώστε να καταλάβω αν μπορώ να εκτελέσω το πλάνο μου που είναι να αγωνίζομαι μέχρι τα 44" μας είπε με χαμόγελο.

Τον ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβη στην προετοιμασία της Βραζιλίας και γιατί βρέθηκε με το ενάμιση πόδι εκτός δωδεκάδας. Μας εξήγησε λοιπόν ότι: " Μετά από το φιλικό μας παιχνίδι με την Κίνα, εκεί που τραυματίστηκα, υποβλήθηκα σε επέμβαση στο αριστερό μου γόνατο. Ουσιαστικά είχα κοπεί ή είχα σχεδόν κοπεί από την δωδεκάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως συνέχισα να παλεύω για να ξεπεράσω το πρόβλημά μου. Το ιατρικό team της ομάδας δούλεψε πολύ μαζί μου, πολλές ώρες. Έκαναν τρομερή δουλειά και τελικά κατάφερα να έρθω εδώ. Τώρα αισθάνομαι καλά, είμαι έτοιμος να παίξω".

Ο Μπρούνο Καμπόκλο κι ο Άντερσον Βαρεζάο είπαν στο Sport24.gr ότι ονειρεύονται το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ρωτήσαμε τον Γκαρσία αν συμφωνεί με την άποψη των συμπαικτών του, αλλά εκείνος έδειξε λίγο πιο προσγειωμένος: " Φυσικά και θέλουμε να το πάρουμε! Αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά, αλλά και όλη η ομάδα νομίζω, σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι που είναι με το Μαυροβούνιο. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, αυτό είναι το κλειδί. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ μπροστά, δεν πρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παρόν και στο Μαυροβούνιο. Είναι όμως σίγουρο ότι είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά και θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και μέχρι το τρόπαιο".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ