FIBA WORLD CUP

Γιουλ: "Χωρίς παίκτες δεν υπάρχει μπάσκετ"

Γιουλ: "Χωρίς παίκτες δεν υπάρχει μπάσκετ"
EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Γιουλ δήλωσε πως η FIBA και η EuroLeague πρέπει να συνεργαστούν για να βγάλουν ένα καλεντάρι που δεν θα εξαντλεί τους παίκτες, τονίζοντας ότι χωρίς τους παίκτες δεν υπάρχει μπάσκετ.

Η κόντρα ανάμεσα στην FIBA και την EuroLeague συνεχίζει να υπάρχει. Ο Σέρχιο Γιουλ ωστόσο είχε ένα μήνυμα να στείλει προς κάθε κατεύθυνση μέσα από μία συνέντευξύ του στην "AS": Βρείτε μία λύση

Με τα προκριματικά της FIBA από τη μία πλευρά και την απόφαση της EuroLeague να αυξήσει τις ομάδες και κατ' επέκταση το σύνολο των αγώνων από την άλλη, αυτοί που βρέθηκαν στη μέση όπως πάντα ήταν οι παίκτες, με τον Γιουλ να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο σταρ της Ρεάλ, ο οποίος θα αγωνιστεί με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αναφέρθηκε αρχικά στα παράθυρα της FIBA και ακολούθως μίλησε για την EuroLeague.

Συγκεκριμένα, ο Γιουλ υποστήριξε αρχικά: " Νομίζω ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν για το καλό το δικό μας, των παικτών, αλλά και του μπάσκετ. Το να έχουμε τα παράθυρα της FIBA είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι καλύτεροι παίκτες των ομάδων να ενισχύσουν τις εθνικές, επειδή είτε έπαιζαν στο ΝΒΑ είτε στην EuroLeague, με αυτές τις διοργανώσεις να μην έχουν κενό".

Στην συνέχεια ο Γιουλ πρόσθεσε: " Φορτώνουν το πρόγραμμα με αγώνες που οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν. Θέλω να παίξω και για την Εθνική και για την Ρεάλ. Προφανώς όμως όταν παίζει ταυτόχρονα η εθνική ομάδα και η Ρεάλ θα παίξω για την δεύτερη, αφού με πληρώνει. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του ΝΒΑ. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί".

Κλείνοντας ο Γιουλ τόνισε για το φορτωμένο πρόγραμμα της EuroLeague: " Στο τέλος, όταν προσθέσεις όλα τα παιχνίδια, μπορεί να παίξουμε 100 αγώνες. Όλες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν και να προσαρμόσουν το καλεντάρι τους ώστε να φροντίσουν και να προσέξουν τους παίκτες. Στο τέλος εξάλλου, χωρίς παίκτες δεν υπάρχει μπάσκετ".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ