FIBA WORLD CUP

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ρεσιτάλ ατάκας στη συνέντευξη Τύπου

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / FIBA.COM)
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ / ΚΙΝΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOR EDITORIAL USE ONLY / FIBA.COM) EUROKINISSI

"Δεν είμαι το σημαντικότερο πρόσωπο της Εθνικής", δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγη ώρα μετά από την άνετη νίκη της Ελλάδας επί του Μαυροβουνίου.

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει πολύ. Δεν καταπονήθηκε, καθώς η Ελλάδα συνέτριψε το Μαυροβούνιο και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει μόλις 16 λεπτά στον MVP του ΝΒΑ, ο οποίος ακόμη κι έτσι όμως συνδύασε θέαμα και ουσία. Δύο φάσεις άλλωστε αρκούσαν για να ξεσηκώσουν το πλήθος: μία τάπα και ένα κάρφωμα!

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Κοιτάζοντας φυσικά προς τη συνέχεια της διοργάνωσης. Φαίνεται πως ο Γιάννης κράτησε δυνάμεις για τη συνέντευξη Τύπου, καθώς εκεί έδωσε τρομερές ατάκες για παικταράδες, για ταβάνι που δεν υπάρχει, για αποθέωση που δεν ακούει επειδή έχει μια δουλειά να κάνει στην Κίνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Greek Freak:

" Πήραμε μια σπουδαία νίκη, με πολλούς παίκτες να παίζουν καλά και με τον προπονητή να δίνει πολλά λεπτά σε όλους. Είναι προφανώς ωραίο να παίζω με τον αδελφό μου στην ίδια ομάδα, με το να τον βλέπω να δίνει την καρδιά του γι’ αυτή την ομάδα. Η Βραζιλία είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από το Μαυροβούνιο, ξέρω όμως ότι οι προπονητές θα μας προετοιμάσουν γι’ αυτόν τον αγώνα και θα είμαστε συγκεντρωμένοι.

Το να εκπροσωπώ την πατρίδα μου είναι ένα απίθανο συναίσθημα. Όταν παίζεις για την εθνική, δεν παίζεις για τον εαυτό σου. Εκπροσωπείς όλους τους ανθρώπους της χώρας σου, παίζεις για όλη την Ελλάδα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Όταν βάζω αυτή τη φανέλα, νιώθω όμορφα.

Δεν σκεφτόμαστε την Team USA, μπορείτε να ρωτήσετε τους πάντες, το ίδιο θα σας πουν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι, αυτό με τη Βραζιλία, οι Αμερικανοί βρίσκονται μακριά μας. Είμαι ο MVP, όπως είπατε, αλλά δεν θέλω να μου το λέτε, είναι πλέον στο παρελθόν.

Πρέπει να βοηθήσω, να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουμε. Εχουμε ένα εξαιρετικό γκρουπ παιδιών, ο κόουτς μου το είχε πει όταν ήρθε στο Μιλγουόκι ότι αυτό τον ενδιέφερε πρώτα απ’ όλα. Δεν είμαι ο σημαντικότερος, όλοι σε αυτή την ομάδα είναι το ίδιο σημαντικοί και μπορούν να συνεισφέρουν. Δεν υπάρχει ταβάνι, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Να έχουμε κάτω το κεφάλι και να συγκεντρωθούμε ακόμη περισσότερο. Όσοι βρίσκονται σε αυτή την ομάδα, είναι παικταράδες, παίζουν σε τρομερές ομάδες και έχουν εμπειρία.

Είναι τρομερό το συναίσθημα να μπαίνεις στο γήπεδο και να σε αποθεώνουν, αλλά εγώ προσπαθώ να συγκεντρωθώ. Δεν θέλω να ασχοληθώ με την αποθέωση, έχω δουλειά να κάνω και η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα".

TO VIDEO ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ