FIBA WORLD CUP

Φριντέτ για Σκόλα: "Ηγέτης, αυτός που δείχνει τον δρόμο στους άλλους"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Λίγο πριν ο Λουίς Σκόλα μπει στο παρκέ για τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Τζίμερ Φριντέτ εξηγεί στο Sport24.gr την έννοια του "ηγέτη" όπως την αντιπροσωπεύει ο 39χρονος φόργουορντ/σέντερ της Αργεντινής.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Γαλλία σε μερικές ώρες (13/9, 15:00), με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι "γκαούτσος" αναζητούν την επιστροφή στο παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου, για πρώτη φορά μετά το 2002. Μοναδικός... επιζών από τότε είναι ο Λουίς Σκόλα, ο οποίος θέλει να κάνει -στην τελευταία του παρουσία στη διοργάνωση- αυτό που δεν κατάφερε στην Ινδιανάπολη: να πάρει το χρυσό!

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (39 ετών γαρ), ο Λουίς Σκόλα συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Ουδέποτε μάλιστα έκρυψε την πίστη του για τις ικανότητες της ομάδας του, ακόμη κι όταν οι περισσότεροι (αν όχι όλοι), δεν συμπεριελάμβαναν την Αργεντινή μεταξύ των φαβορί για τα παιχνίδια της Κίνας.

Πριν ο Λουίς Σκόλα μπει στο παρκέ για έναν ακόμη ημιτελικό της καριέρας του, ζητήσαμε από τον Τζίμερ Φριντέτ (ήταν συμπαίκτες πέρσι στους Shanghai Sharks) να περιγράψει όσο το δυνατόν καλύτερα ποιος είναι ο 39χρονος φόργουορντ/σέντερ. Όχι ως παίκτης (αυτό το ξέρουν και το αντιλαμβάνονται όλοι), αλλά ως προσωπικότητα.

Τι τον κάνει να ξεχωρίζει; Πόσο επιδρά στην ψυχολογία του συνόλου; Πώς συμπεριφέρεται πίσω από τα φώτα; Πώς λειτουργεί στα αποδυτήρια; Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν γλαφυρός όσο και λακωνικός, εξηγώντας πως για περιπτώσεις σαν αυτή του Λουίς Σκόλα δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα:

"Ο Λουίς είναι ένας σπουδαίος τύπος, ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Το καταλαβαίνεις από την στιγμή που σε αυτή την ηλικία (39 ετών) διατηρείται σε τέτοια κατάσταση και επίπεδο ώστε να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, προσέχει το σώμα του και είναι πάντα "εκεί" για την ομάδα του. Αυτό δείχνει πολλά, για το πόσο πολύ δουλεύει και ποια είναι η κοσμοθεωρία του αναφορικά με το παιχνίδι. Είναι από τους πιο σκληρούς εργάτες που μπορείς να συναντήσεις στο γήπεδο.

Είναι ένας πραγματικός ηγέτης, ένας άνθρωπος που σου δείχνει τον δρόμο με τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του. Ήταν ο πρώτος όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, που ερχόταν για να ανεβάσει την ψυχολογία των συμπαικτών του και να τους βοηθήσει. Σε κάθε άσχημη στιγμή έλεγε "μην σε παίρνει από κάτω, συνέχισε την προσπάθεια". Ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα.

Χαίρομαι και απολαμβάνω που τον βλέπω να κάνει τόσο σπουδαία πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ