FIBA WORLD CUP

FIBA World Cup: Με Γουίλμπεκιν και τρεις NBAers η Τουρκία

FIBA World Cup: Με Γουίλμπεκιν και τρεις NBAers η Τουρκία
AP Photo/Lefteris Pitarakis AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ουφούκ Σαρίτσα, κάλεσε 26 παίκτες στην προετοιμασία της Τουρκίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη λίστα να περιλαμβάνει δύο νατουραλιζέ και τρεις NBAers.

Ό,τι καλύτερο διαθέτει το τουρκικό μπάσκετ -πλην φυσικά του Ένες Κάντερ- θα έχει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας ο Ουφούκ Σαρίτσα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας κάλεσε 26 παίκτες για το πρώτο μέρος της προετοιμασίας, με τους τρεις από τους τέσσερις NBAers (Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ, Ερσάν Ιλιασόβα) να περιλαμβάνονται στη λίστα.

Στην προεπιλογή του Σαρίτσα βρίσκονται ακόμα και οι Σκότι Γουίλμπεκιν, Μπόμπι Ντίξον (ή Μοχάμεντ Άλι), με τον πρώτο πάντως να θεωρείται ο επικρατέστερος να καταλάβει την θέση του νατουραλιζέ στην τελική 12άδα. Από εκεί και πέρα, η ανανέωση είναι εμφανής στο υπόλοιπο ρόστερ, το οποίο στελεχώνεται από πολλούς παίκτες γεννημένους μεταξύ του 1996 και του 2000, οι οποίοι βοήθησαν τις μικρές εθνικές ομάδες της Τουρκίας να κατακτήσουν 11 μετάλλια την τελευταία δεκαετία.

Οι υπόλοιποι 21 παίκτες είναι οι: Μερτ Ακάι, Ντόγκους Μπαλμπάι, Τόλγκα Γκετσίμ, Ριντβάν Ουντσέλ, Γιγκιτσάν Σαϊμπίρ, Εγκε Αράρ, Μετεκάν Μπιρσέν, Μελίχ Μαχμούτογλου, Μπουγκραχάν Τουντσέρ, Μουχσίν Γιασάρ, Γιγκίτ Αρσλάν, Μπερκάν Ντουρμάζ, Καρτάλ Οζμιζράκ, Μετίν Τουρέν, Ραγκίπ Ατάρ, Σεμίχ Ερντέν, Χουσεΐν Κοκσάλ, Αϊμπέρκ Ολμάζ, Σερτάκ Σανλί και Μπερκ Ουγκουρλού.

Photo credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ