FIBA WORLD CUP

Ερνάντεζ: "Θέλουμε να τρέχουμε γιατί έτσι νιώθουμε χαρούμενοι"

Ερνάντεζ: "Θέλουμε να τρέχουμε γιατί έτσι νιώθουμε χαρούμενοι"
FIBA FIBA

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στην Αργεντινή που δεν αισθάνεται άγχος για τον τελικό με την Ισπανία, αυτός είναι ο προπονητής της. Ο Σέρτζιο Ερνάντεζ εξήγησε τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το βράδυ της Κυριακής.

Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει (15/9, 15:00 LIVE BLOG στο Sport24.gr) και η Αργεντινή με την Ισπανία υποστηρίζουν πως είναι όχι απλά έτοιμες, αλλά πανέτοιμες για έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία. Οι Λατινοαμερικανοί προπονήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (14/9) στο προπονητήριο της Κάντιλακ Αρίνα την ώρα που Σερβία και Τσεχία πάλευαν για την πέμπτη θέση, οι Ίβηρες προτίμησαν να πάρουν ανάσες και δεν γυμνάστηκαν, ωστόσο και οι δύο θα κάνουν το πρωί της Κυριακής (15/9) shootaround λίγες ώρες πριν την μεγάλη τους μάχη.

ΠΕΚΙΝΟ: Χάρης Σταύρου

Ο Σέρτζιο Ερνάντεζ απολαμβάνει να μιλάει με τους δημοσιογράφους, αυτό έκανε και μία μέρα πριν από το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της προπονητικής του καριέρας. Παραδέχθηκε πως το μυστικό αυτής της Αργεντινής είναι η φιλία που συνδέει τους παίκτες της, εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ομάδα, αλλά για παρέα, υποστήριξε ότι περιμένει από την Ισπανία να παίξει περισσότερο στο πέντε εναντίον πέντε και ελπίζει πως οι συναισθηματισμοί θα μπουν για 40 λεπτά στην άκρη ώστε να δούμε μια πραγματικά μεγάλη αναμέτρηση.

" Η Ισπανία είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Έχει διαφορετικό στυλ από το δικό μας, αλλά είμαστε τόσο χαρούμενοι που βρισκόμαστε στον τελικό... Έμοιαζε με όνειρο πριν από τρεις μήνες, τώρα όμως είναι πραγματικότητα. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και όσο χαρούμενοι και αν αισθανόμαστε, θέλουμε ακόμη περισσότερα. Το κακό είναι ότι και η Ισπανία θέλει ακριβώς το ίδιο με εμάς" είπε με χαμόγελο ο Ερνάντεζ, ένας προπονητής πάντα έτοιμος να μοιραστεί τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις του.

Συνεχίζοντας, ο Αργεντινός αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία αυτής της ομάδας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια: " Ολα ξεκίνησαν γι' αυτή την ομάδα το 2015. Είχαμε και εκεί τον Σκόλα, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα εδώ και 20 χρόνια, όμως η συμμετοχή μας στους Πανεμερικανικούς Αγώνες και η πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με αυτή την τόσο νεανική ομάδα, με τον Μανού Τζινόμπιλι, τον Αντρές Νοσιόνι και τον Λουίς Σκόλα, μας βοήθησε ώστε η εμπειρία κάποιων να μεταφερθεί στην επόμενη γενιά. Τους έδωσαν την κληρονομιά τους, άρχισε να τους αρέσει όλο και περισσότερο να παίζουν μαζί. Πλέον λατρεύουν να παίζουν ο ένας για τον άλλο. Πλέον δεν μοιάζουμε με ομάδα, αλλά με ένα group φίλων. Ήμασταν ένα δυνατό γκρουπ και τελικά γίναμε αυτή η ομάδα. Τώρα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι έχουμε τοπ αθλητές, όπως ο Καμπάσο, ο Λαπροβίτολα, ο Ντεκ. Ξέρω ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν τους ήξερε κανείς, τώρα όμως παίζουν στην Ευρωλίγκα, κάποιοι βρίσκονται στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Μπασκόνια, κάποιοι πέρασαν για έναν χρόνο από το ΝΒΑ".

Ο Ερνάντεζ δεν φοβάται τον Μαρκ Γκασόλ, δεν φοβάται ούτε τον Σέρχιο Γιουλ, ούτε τον Ρίκι Ρούμπιο, ούτε κάποιον παίκτη της Ισπανίας γιατί όπως εξήγησε με το χαρακτηριστικό του ύφος: " Μετά από το ματς με τη Σερβία κάποιοι δημοσιογράφοι με ρώτησαν πως σταματήσαμε παίκτες όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Μπιέλιτσα, ο Γιόκιτς και τους απάντησα πως ίσως έγινε επειδή έχουμε κι εμείς καλούς παίκτες. Δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη. Αν κερδίζαμε προηγουμένως έναν αγώνα, τότε ναι, θα ήταν έκπληξη αυτό το αποτέλεσμα".

Ολοκληρώνοντας και αφού ο υπεύθυνος Τύπου της Αργεντινής εξηγούσε στον Ερνάντεζ ότι πρέπει να μιλήσει και στους Αργεντινούς δημοσιογράφους που βρίσκονταν στον χώρο, ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον τελικό λέγοντας ότι: " Το ματς με την Ισπανία θα μοιάζει αρκετά με τον προηγούμενο αγώνα. Παλαιότερα τους άρεσε να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, τώρα όμως είναι μια πιο έμπειρη ομάδα με βετεράνους παίκτες που δεν θέλουν να τρέχουν τόσο πολύ, προτιμούν το πέντε εναντίον πέντε. Φυσικά δεν θέλουν να μας αφήσουν να τρέξουμε, διότι αυτό είναι το στυλ που μας αρέσει, όταν το καταφέρνουμε αισθανόμαστε χαρούμενοι. Όποιος κερδίσει το τέμπο και τον ρυθμό, θα κερδίσει τον αγώνα. Ελπίζω ότι δεν θα είναι ένας συναισθηματικός τελικός. Ξέρουμε ότι πολύς κόσμος θα παρακολουθήσει αυτή την αναμέτρηση, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο νικητής θα είναι η καλύτερη ομάδα".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ