FIBA WORLD CUP

Ερνάντεζ: "Δεν έχω ξαναδεί ομάδα να παίζει τέτοια άμυνα"

Ερνάντεζ: "Δεν έχω ξαναδεί ομάδα να παίζει τέτοια άμυνα"
FIBA FIBA

Τρελαμένος με την αμυντική λειτουργία της Αργεντινής, ο Σέρχιο Ερνάντεζ εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Γαλλία πως η ομάδα του προκρίθηκε στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ενθουσιασμένος με την προσπάθεια των αθλητών του στην άμυνα ήταν ο Σέρχιο Ερνάντεζ, σε σημείο να κάνει μονόλογο στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη επί της Γαλλίας για όσα παρακολούθησε σε αυτό το σαραντάλεπτο, που φέρνει τους "γκαούτσος" στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο προπονητής της Αργεντινής έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες ατάκες, με τον Φακούντο Καμπάσο να παρακολουθεί, να μη δέχεται ερωτήσεις, αλλά να απολαμβάνει και αυτός τη διαδικασία με τους δημοσιογράφους στην Κάντιλακ Αρίνα.

ΠΕΚΙΝΟ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Σέρχιο Ερνάντεζ: " Ξέραμε ότι απόψε έπρεπε να κερδίσουμε τον ρυθμό, για να κερδίσουμε τη Γαλλία, μια σπουδαία ομάδα που παίζει πολύ διαφορετικά από εμάς. Παίζουν πέντε εναντίον πέντε, ενώ εμείς αυτό το κάνουμε στην άμυνα. Τους βάλαμε στο δικό μας παιχνίδι. Παίξαμε την καλύτερη άμυνα που έχω δει ποτέ από μια ομάδα. Είμαι προπονητής εδώ και 30-35 χρόνια, αγαπώ το Πεκίνο, έπαιξα εδώ για το χάλκινο μετάλλιο το 20008, όμως δεν έχω ξαναδεί μια ομάδα να παίζει άμυνα σαν αυτήν εδώ! Μιλάω για τους παίκτες, όχι για εμένα. Με ρώτησαν πως τα καταφέραμε απέναντι σε αυτή τη Γαλλία, τους απάντησα ότι έχουμε τοπ αμυντικούς όπως ο Καμπάτσο, όπως ο Ντεκ, ο Σκόλα.. Ο Σκόλα... Απίστευτος! Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ χαρούμενοι. Η αλήθεια είναι ότι ξέρω πως δουλεύουν οι παίκτες μου και ειδικά ο Καμπάτσο.

Πριν από τους Παναμερικανικούς Αγώνες ο Σκόλα ήταν στο σπίτι του στη μέση του πουθενά, με έναν προπονητή, με έναν γυμναστή, ακολούθησε όλη αυτή η προετοιμασία μέχρι να φτάσουμε σε αυτό εδώ το σημείο. Αν τον βλέπατε, ήταν ο ίδιος από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Λέει ότι έχουμε 25 λεπτά για να πανηγυρίσουμε, πριν κατεβάσουμε διακόπτες, πριν κλείσουμε social media. Έχουμε ακόμη 40 λεπτά για να γράψουμε ιστορία. Πάντα είχε εξαιρετικούς γκαρντ, πολλούς μεγάλους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουμε και τώρα τόσους καλούς. Δεν είναι εύκολο για εμένα να λέω μεγάλα λόγια για την ομάδα μου, πάντα προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες μου. Για εμένα, αυτή είναι η κορυφαία ομάδα που έχω προπονήσει στη ζωή μου. Παίζουμε σπουδαία άμυνα, τρέχουμε το γήπεδο, σκοράρουμε πολύ. Δεν είναι εύκολο, αλλά πετυχαίνουμε 20 πόντους στον αιφνιδιασμό. Δεν ξέρω αν παίζουμε το απόλυτο μπάσκετ, σίγουρα όμως προσπαθούμε.

Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές την Ισπανία, μας σέβονται και τους σεβόμαστε. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κόσμος γι' αυτόν τον τελικό, είμαι όμως σίγουρος ότι θα δούμε ένα φοβερό ματς. Θα δούμε δύο ομάδες να παίζουν σκληρά, δύο ομάδες να γνωρίζονται. Ίσως να μην είναι όμορφος αγώνας, σίγουρα θα είναι όμως δυνατός. Είμαι χαρούμενος που θα τους αντιμετωπίσουμε, σέβομαι πολύ τον Σέρτζιο Σκαριόλο, είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο και σχεδόν φίλος μου".

Φακούντο Καμπάτσο: " Κάναμε ένα σπουδαίο ματς, το προπονητικό team έκανε σπουδαία δουλειά για να μας προετοιμάσει. Κερδίσαμε μια σπουδαία ομάδα, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να παίξουμε σκληρή άμυνα, αυτό είναι το στοιχείο που μας χαρακτηρίζει. Ξέραμε ότι είναι μια επιθετική ομάδα, έπρεπε να τους σταματήσουμε, έπρεπε να εμπιστευθούμε τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει κι αυτό μας βοηθά να παίζουμε καλό μπάσκετ. Ξέρουμε την Ισπανία, μας ξέρουν και εκείνοι, θα είναι δυνατό ματς και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε αυτόν τον αγώνα".

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ