FIBA WORLD CUP

Έξαλλος ο Μπελινέλι: "Αν ο Σακέτι έχει πρόβλημα με μένα να μου το πει"!

Philadelphia 76ers' Marco Belinelli in action during Game 4 of an NBA basketball second-round playoff series against the Boston Celtics, Monday, May 7, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
AP Photo/Matt Slocum AP PHOTO/MATT SLOCUM

Οι δηλώσεις του προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Ρομέο Σακέτι, ότι "κάποιοι παίκτες σκέφτονται τον εαυτό τους" έκαναν έξω φρενών τον Μπελινέλι, ο οποίος ξέσπασε εναντίον του έμπειρου τεχνικού.

Μάρκο Μπελινέλι... μαινόμενος! Ο γκαρντ των Spurs πληροφορήθηκε κάποιες δηλώσεις του προπονητή της εθνικής Ιταλίας, Ρομέο Σακέτι, σχετικά με τους απόντες της Ιταλίας ενόψει των "παράθυρων" της FIBA και ξέσπασε με δηλώσεις του στην "Gazzetta dello Sport".

Συγκεκριμένα, ο Σακέτι δήλωσε πρόσφατα ότι " οι Ντατόμε και Μέλι, εκτός από το γεγονός ότι είναι σπουδαίοι παίκτες, είναι και σωστοί άνθρωποι. Θέλουν να βοηθούν την ομάδα και δεν σκέφτονται τους εαυτούς τους". Κατά πολλούς αυτή η δήλωση πήγαινε προς τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, ωστόσο με τις φήμες να εμπλέκουν και τον Μπελινέλι, ο Ιταλός γκαρντ ξέσπασε.

" Υπάρχουν κάποια πράγματα που με ενόχλησαν. Συνομίλησα με τον Σακέτι, τον Μπρουναμόντι και τον (πρόεδρο της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής) Πετρούτσι και ήμουν ειλικρινής από την αρχή, λέγοντας ότι θα είναι δύσκολο για εμένα να βρίσκομαι στην ομάδα. Βρέθηκα με τον Μέο (σ.σ Σακέτι) και μιλήσαμε πριν καν μιλήσω με τον Γκρέγκ Πόποβιτς και τον Έτορε Μεσίνα. Το να υποστηρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκέφτονται την εθνική ομάδα ή ότι δεν ενδιαφέρονται με ενόχλησε" δήλωσε αρχικά ο Μπελινέλι.

Ακολούθως ο γκαρντ των Spurs τόνισε: " Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα θα προτιμούσα ο Μέο να μιλήσει σε εμένα ή διαφορετικά όταν έκανε δηλώσεις να αναφερόταν ονομαστικά, χωρίς να μιλήσει γενικά. Αυτά που είπε με ενόχλησαν. Για εμένα η εθνική ομάδα είναι πολλή σημαντική. Πάντα ήμουν χαρούμενος όταν αγωνιζόμουν με την εθνική και θεωρώ σωστό οι παίκτες να δίνουν σημασία σε αυτή. Με την FIBA όμως να βάζει τους αγώνες τόσο κοντά στην έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ το κάνει από δύσκολο έως αδύνατο γα πολλούς, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 80% των ΝΒΑερς δεν θα πάρουν μέρους στους αγώνες για τους δικούς τους λόγους.

Οι αγώνες της Ιταλίας είναι πολύ κοντά με την έναρξη του training camp των Spurs. Πρέπει να παρουσιαστώ στην ομάδα μου σε εξαιρετική κατάσταση και χωρίς να ρισκάρω. Το να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα είναι μεγάλο ρίσκο για εμένα, αφού είμαι 32 χρονών και προπονούμαι όλο το καλοκαίρι για να έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα".

AP Photo/Matt Slocum

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ