FIBA WORLD CUP

Στρέλνιεκς και Τίμα έστειλαν στα "σκοινιά" την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 βρίσκεται η Λετονία, που με κορυφαίους τους "ερυθρόλευκους" Τίμα - Στρέλνιεκς νίκησε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία που κινδυνεύει με αποκλεισμό.

Απέναντί τους βρισκόταν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, χωρίς ωστόσο τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Γκόραν Ντράγκιτς, τους δύο "κοντούς" που την οδήγησαν στην πρώτη θέση του Eurobasket 2017. Οι Λετονοί εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία, επικράτησαν με 85-74 στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και πήγαν στο 5-2 για να μείνουν οι Σλοβένοι στο 2-5 και να κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την τελική φάση.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 18 πόντους από 3/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 6/8 βολές έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ενώ κατέβασε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 10 ασίστ, έκλεψε 3 μπάλες και συγκέντρωσε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 32:53. Ο δεύτερος Λετονός του Ολυμπιακού, ο Γιάνις Τίμα, ήταν μεν άστοχος (2/6 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 2/2 βολές), έβαλε όμως 18 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ (7 αμυντικά-5 επιθετικά) στα 34:20 που έμεινε στο παρκέ.

Κορυφαίος των Σλοβένων ήταν με 19 πόντους ο Λούκα Ρούπνικ. Συνολικά η ομάδα του Ράντοβαν Τριφούνοβιτς είχε 36% στα σουτ (31% στα τρίποντα) και πλέον καλείται να ανασυνταχθεί για να προσπεράσει Μαυροβούνιο, Τουρκία και μία εκ των Λετονίας - Ουκρανίας και να χωρέσει στην πρώτη τριάδα του ομίλου που θα την στείλει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ