FIBA WORLD CUP

Αυστραλία: Ο Τζόνα Μπόλντεν δεν πάει στην Κίνα

Αυστραλία: Ο Τζόνα Μπόλντεν δεν πάει στην Κίνα
Richard Wainwright/AAP Image via AP RICHARD WAINWRIGHT/AAP IMAGE VIA AP

Μετά τα δύο φιλικά με τον Καναδά ο Τζόνα Μπόλντεν αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική Αυστραλίας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους!

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στην Αυστραλία, αμέσως μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια προετοιμασίας με τον Καναδά. Την επομένη της νίκης των "μπούμερς" με 81-73 στο Περθ , ο Τζόνα Μπόλντεν ενημέρωσε τον Αντρέι Λεμάνις ότι δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο , επικαλούμενος προσωπικούς λόγους!

" Το να πρέπει ένας παίκτης να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα είναι σκληρό για όλους. Το timing δεν είναι καλό για την ομάδα, ωστόσο είμαστε τυχεροί να έχουμε αρκετό ταλέντο και βάθος σε αυτή τη χώρα", σχολίασε ο Λεμάνις αναφορικά με την απόφαση του Μπόλντεν, ο οποίος αναχώρησε από χθες για την Φιλαντέλφια (όπου υπέγραψε το καλοκαίρι), κι ενώ ήταν ένας από τους κορυφαίους Αυστραλους στη χθεσινή νίκη επί των Καναδών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αυστραλίας έχει αποφασίσει να βρει αντικαταστάτη του Μπόλντεν για την προετοιμασία και θα τον ανακοινώσει εντός της εβδομάδας. Δύο βασικοί υποψήφιοι για να κληθούν είναι ο Μπροκ Μότουμ και ο Ντενγκ Αντέλ.

Πέρα από τον Μπόλντεν, η Αυστραλία δεν θα έχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας άλλους τέσσερις ΝΒΑers που θα μπορούσαν να ανεβάσουν επίπεδο την εθνική ομάδα. Πρόκειται για τους Μπεν Σίμονς, Θον Μέικερ, Ντάντε Έξουμ και Ράιαν Μπρόκχοφ.

Η Αυστραλία βρίσκεται στον 8ο όμιλο, όπου θα έχει αντιπάλους τον Καναδά, την Λιθουανία και την Σενεγάλη.

Photo credits: Richard Wainwright/AAP Image via AP

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ