FIBA WORLD CUP

Αυστραλία - ΗΠΑ: Το φιλικό που διέλυσε το ρεκόρ προσέλευσης

United States' Joe Harris, center, controls the ball during their exhibition basketball game against Australia in Melbourne, Thursday, Aug. 22, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
United States' Joe Harris, center, controls the ball during their exhibition basketball game against Australia in Melbourne, Thursday, Aug. 22, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Το φιλικό της Αυστραλίας με την Team USA συγκέντρωσε 51.218 φιλάθλους στο "Marvel Stadium". Πρόκειται για αριθμό που διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα στην Αυστραλία!

Το φιλικό ανάμεσα στην Αυστραλία με την Team USA αποτέλεσε την είδηση της ημέρας στη χώρα, για πολλούς λόγους. Από τη μία για το μέγιστο λάθος που έκαναν οι διοργανωτές, με τις πλαστικές καρέκλες που τοποθέτησαν στον (άδειο) χώρο που υπήρχε δίπλα από το παρκέ. Εκεί όπου κάθε εισιτήριο κόστιζε 150 δολάρια, πλην όμως συνεπαγόταν μηδενική δυνατότητα για να παρακολουθήσει κάποιος το σπουδαίο παιχνίδι.

Από την άλλη, επειδή η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς κέρδισε σχετικά εύκολα τους "μπούμερς" παρά τις πολλές απουσίες και την σπέκουλα των τελευταίων εβδομάδων για τα συνεχόμενα "όχι" και τις αποχωρήσεις, που μετέτρεψαν σε... μετρημένα κουκιά τις επιλογές του έμπειρου τεχνικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ουσία από αυτό το παιχνίδι βέβαια είναι άλλη, κι έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται για αυτό που... διέλυσε το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα μπάσκετ στην Αυστραλία. Οι 51.128 θεατές που έδωσαν το "παρών" στο "Marvel Stadium" είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τους 15.064, που βρίσκονταν μέχρι πριν από μερικές ώρες στο Νο1 της σχετικής λίστας. Το γεγονός πως ο αγώνας έγινε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο συν τις... πλαστικές καρέκλες, αλλά και το μέγεθος του αντιπάλου, βοήθησαν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ρεκόρ για τη χώρα, αφήνοντας πολύ πίσω στη δεύτερη θέση την προσέλευση σε αγώνα μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, πριν από τέσσερα χρόνια για το Πρωτάθλημα Ωκεανίας.

Η αναφορά γίνεται -πάντα- για αγώνα μπάσκετ στη χώρα, αφού στο Νο1 σε όλα τα αθλήματα βρίσκεται το αυστραλιανό φούτμπολ, όταν στις 26 Σεπτεμβρίου 1970 συγκέντρωσε 121.696 θεατές στην "MCG Arena" στον τελικό του πρωταθλήματος.

AP Photo/Andy Brownbill

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ