FIBA WORLD CUP

Αργεντινή - Σερβία 97-87: Την "τελείωσε" με Καμπάτσο και Σκόλα

Αργεντινή - Σερβία 97-87: Την "τελείωσε" με Καμπάτσο και Σκόλα

Μια καταπληκτική Αργεντινή "δάγκωσε" τη Σερβία στο λαιμό, τη νίκησε (97-87) και την έστειλε στους αγώνες κατάταξης 5-8. Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με φανταστικούς Καμπάτσο και Σκόλα οι Λατινοαμερικανοί.

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με πιο εντυπωσιακό ματς η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Αργεντινή και Σερβία έδωσαν καταπληκτική μάχη στην Ντονγκουάν Μπάσκετμπολ Αρίνα, με την παρέα του Φακούντο Καμπάτσο και του Λουίς Σκόλα να κατατροπώνουν (97-87) την ομάδα του Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς που θα πρέπει πλέον να παλέψει για τις θέσεις κατάταξης 5-8. Συνεχίζουν στα ημιτελικά οι Λατινοαμερικανοί, με στόχο να κάνουν ακόμα μία υπέρβαση απέναντι στην Team USA (εφόσον περάσει από το εμπόδιο της Γαλλίας) -αυτή τη φορά στο Πεκίνο.

ΝΤΟΝΓΚΟΥΑΝ: Χάρης Σταύρου

Μεγάλη εμφάνιση από τον ΗΓΕΤΗ Καμπάτσο, απολαυστικός στο τέταρτο δεκάλεπτο ο γερόλυκος Σκόλα, φανταστικός και ο Πατρίτσιο Γκαρίνο που έβαλε τα τρίποντα-θεμέλια της νίκης-πρόκρισης στα ημιτελικά. Πολύ άστοχοι οι Σέρβοι από την περιφέρεια, με τον Νέμανια Μπιέλιτσα να κάνει μια από τις λιγότερο αποτελεσματικές εμφανίσεις της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο και τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς - Νίκολα να παλεύουν μόνοι εναντίον όλων. Πλέον, όχι μόνο το τρόπαιο (ή το μετάλλιο) έχασαν, αλλά θα πρέπει να παλέψουν για την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Σέρβοι και ίσως να μην είναι και στα δικά τους χέρια η κατάσταση.

Ο MVP

Ό,τι κι αν πει κανείς για τους Καμπάτσο - Σκόλα, θα είναι λίγο. Ο πρώτος είχε εκπληκτική συνέπεια από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ο δεύτερος μίλησε στο τέταρτο δεκάλεπτο που έπρεπε να βγει μπροστά, αναγκαστικά το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη θα μοιραστεί σε αυτούς τους δύο καταπληκτικούς αθλητές. 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 3 κλεψίματα είχε ο πρώτος, 20 πόντους από 5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 4/5 βολές είχε ο δεύτερος μαζί με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Τρομερό πρώτο δεκάλεπτο έκανε ο Φακούντο Καμπάτσο με 6 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, την ώρα που τα φάουλ ήταν 11-4 (!) εναντίον της ομάδας του και η Σερβία σκόραρε 23 πόντους χωρίς τρίποντο. Τι είχαν οι Αργεντινοί στο ημίχρονο; Το εντυπωσιακό 9/16 που όμως τους κρατούσε μπροστά με μικρή διαφορά. Οι Σέρβοι λύγισαν από την αστοχία τους στο μακρινό σουτ, από τα 5/17 σουτ του Μπιέλιτσα, από την κακή αναλογία ασίστ/λαθών (17/16) και τώρα αντί για το τρόπαιο θα παλέψουν για την καλύτερη θέση, από την πέμπτη έως την όγδοη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εντυπωσιακά μπήκαν στο ματς οι Αργεντίνοι, καθώς προηγήθηκαν με 5-0 και με 12-4 απο τρίποντα των Καμπάτσο - Σκόλα, όμως είχαν από πολύ νωρίς πρόβλημα με τα φάουλ. Δύο έκανε ο Ντέλια, τρία ο Γκαλίτσι, δύο ο Σκόλα, για να έρθει ο Ντεκ από τον πάγκο στο πέμπτο λεπτό και να παίξει στη θέση πέντε. Ο Καμπάτσο έκοβε και έραβε, έφτιαχνε και σκόραρε και το 25-23 ήταν σχεδόν δικό του αποτέλεσμα, την ώρα που οι αποφάσεις των διαιτητών σήκωναν αρκετή συζήτηση.

Δύο ανόητα φάουλ του Μαριάνοβιτς (το ένα αντιαθλητικό) έδωσαν στους Αργεντινούς το δικαίωμα να στείλουν τη διαφορά στους επτά (35-28 στο 13'), στους οκτώ (39-31) με τρίποντο του Βιλντόζα που ξεκούρασε ποιοτικά τον Καμπάτσο και είχαν απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα την ώρα που η ζώνη τους δυσκόλευε τους Σέρβους. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έκανε την αντεπίθεσή της με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Γιόκιτς, μάζεψε τη διαφορά στους πέντε (54-49) σε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος και έμεινε όρθια.

Μπογκντάνοβιτς και Σκόλα αντάλλαξαν τρίποντα για το 59-52 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Αργεντίνοι έδειχναν πραγματικά να πιστεύουν στη νίκη, ο Καμπάτσο έκανε μερικά συνεχόμενα σπριντ και στις δύο άκρες του παρκέ και στο 25' ζήτησε αλλαγή. Η ομάδα του κρατούσε συνεχώς μια μικρή διαφορά παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ, όμως το 68-67 του δεκαλέπτου ουσιαστικά οδηγούσε σε ένα νέο ματς, διάρκειας δέκα λεπτών αυτή τη φορά.

Ενα τρίποντο του Γκούντουριτς έβαλε μπροστά τους Σέρβους (68-70), για να απαντήσει ο Γκαρίνο για το νέο προσπέρασμα (71-70) και να δώσει τη σκυτάλη στον Καμπάτσο (74-70) που έβγαζε γλώσσα στους συμπαίκτες του στον πάγκο. Οι συνεργασίες του με τον Σκόλα ήταν εκπληκτικές, για το 82-73 που έβαζε τους Σέρβους σε πολύ δύσκολη θέση πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, Σε τόσο δύσκολη θέση, που δεν μπόρεσαν ποτέ να ανακάμψουν. Οι Αργεντίνοι ήταν τρομερά συγκεντρωμένοι μέχρι το φινάλε, με τον Σκόλα να δίνει ακόμη ένα σεμινάριο και να κουβαλά την ομάδα του στις τέσσερις κορυφαίες του κόσμου.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε η Ντονγκουάν Μπάσκετμπολ Αρένα, η οποία βρίσκεται έξω απο την πόλη και ουσιαστικά άρχισε να έχει κόσμο πεντε λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Η λογική λέει πως θα είναι κατάμεστη την Τετάρτη για το ματς των ΗΠΑ με την Γαλλία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μαράνιο, Σαχίν, Γουέιλαντ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-23, 54-49, 68-67, 97-87

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ερνάντεζ): Μπρουσίνο 4, Καφάρο, Καμπάτσο 18 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 12 ασιστ, 3 κλεψίματα), Ντεκ 13 (8 ριμπάουντ), Ντέλια 4, Φιέλερουπ 2, Γκαλίτσι 2, Γκαρίνο 15 (3), Λαπροβίτολα 8 (1), Σκόλα 20 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Βιλντόζα 11 (3)

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μπιέλιτσα 18 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπογκντάνοβιτς 21 (3), Γκούντουριτς 5 (1), Γιόκιτς 16 (10 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιόβιτς 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Λούτσιτς 12, Μαριάνοβιτς, Μίτσιτς 5, Μιλουτίνοβ, Ραντούλιτσα, Σιμόνοβιτς 3 (1)

Τα ομαδικά στατιστικά της Αργεντινής: 24/40 δίποντα, 12/27 τρίποντα, 13/17 βολές, 29 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 14 λάθη, 10 ασίστ, 3 κοψίματα

Τα ομαδικά στατιστικά της Σερβίας: 20/39 δίποντα, 8/28 τρίποντα, 23/28 βολές, 42 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 8 κλεψίματα, 6 κοψίματα

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ