FIBA WORLD CUP

Απειλείται η συμμετοχή της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Nigeria's Al-Farouq Aminu, left, Ekene Ibekwe, center, and Nigeria's Chamberlain Oguchi, right, sit on the bench during the final moments of a men's basketball game against Brazil at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
Nigeria's Al-Farouq Aminu, left, Ekene Ibekwe, center, and Nigeria's Chamberlain Oguchi, right, sit on the bench during the final moments of a men's basketball game against Brazil at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay) AP PHOTO/ERIC GAY

Η αποστολή της Νιγηρίας δεν κατάφερε να πετάξει για την Κίνα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με τον προπονητή της αφρικανικής ομάδας να... χτυπάει καμπάνες για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η αποστολή της Νιγηρίας ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για την Κίνα τη Δευτέρα (19/8), κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ. Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια της προετοιμασίας έχουν κρατήσει τον Άλεξ Νουόρα και τους παίκτες του "κολλημένους" στην αφρικανική χώρα.

" Δυστυχώς είμαστε εδώ ακόμα, είμαστε εδώ. Προφανώς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε δίχως οικονομικούς πόρους, μιλήσαμε με το Υπουργείο για να μας βοηθήσει. Υποτίθεται ότι στις 22 Αυγούστου θα παίξουμε φιλικό στην Κίνα, αλλά δεν έχουμε φύγει ακόμη καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για το ταξίδι", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νιγηρίας τη Δευτέρα (19/8) σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, προσπαθώντας να αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτό που συμβαίνει φέτος, αλλά κοίταξε τη μεγάλη εικόνα: τις μελλοντικές συνέπειες των φετινών προβλημάτων. " Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί αρκετά παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά να παίξουν για τη Νιγηρία, κι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν θα είναι εύκολο να τους πείσουμε να επιστρέψουν στο μέλλον. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια δυναστεία. Αν όμως δεν πάρουμε την απαραίτητη βοήθεια, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Δύο μέρες πριν πετάξουμε μάθαμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτό είναι λυπηρό για μια χώρα. Τα παιδιά άφησαν κάποια άλλα πράγματα και ήρθαν με χαρά να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους. Αν όμως δεν τους δώσεις κάποια απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται, πώς θα μπορέσουν να αποδώσουν όπως θέλουν και πρέπει;" για να καταλήξει:

" Μόνο από ένα άτομο, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, παίρνουμε βοήθεια μέχρι στιγμής. Πρέπει όμως κάποιος να βγει μπροστά και να τον βοηθήσει κι αυτόν, για να μπορέσουμε να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε".

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Μουσά Ανταμού, ο οποίος εξήγησε πως " δεν μπορώ να σας ενημερώσω πότε θα ταξιδέψει η ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομοσπονδία έχει κάνει ήδη πάρα πολλά για αυτή την ομάδα. Πλήρωνε τα έξοδα και τα εισιτήρια για κάθε αγώνα, έφερνε παίκτες από το εξωτερικό για να είναι παρόντες στα "παράθυρα" και τώρα είναι αβοήθητη".

AP Photo/Eric Gay

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ