FIBA WORLD CUP

Ανέλαβε την εθνική Βραζιλίας ο Πέτροβιτς

Ανέλαβε την εθνική Βραζιλίας ο Πέτροβιτς
FIBA

Η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι ο Αλεξάνταρ Πέτροβιτς είναι πλέον ο νέος προπονητής της εθνικης ομάδας και θα την καθοδηγήσει στα προκριματικά της FIBA.

H Βραζιλία πήρε τη μεγάλη απόφαση και έδωσε τα ηνία της ομάδας σε έναν Ευρωπαίο. Για τον Αλεξάνταρ Πέτροβιτς ο λόγος, ο οποίος έπειτα από μία διετία στον πάγκο της Κροατίας άφησε την εθνική ομάδα της χώρας του και ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Ο 58χρονος τεχνικός θα έχει την δύσκολη αποστολή να οδηγήσει την Βραζιλία μέσω των προκριματικών της FIBA στο Παγκόσμιο Κύπελλου του 2019. Και φρόντισε να ξεκαθαρίσει από την αρχή πως " αν κάποιος παίκτης δεν θελήσει να παίξει για την εθνική Βραζιλίας κατά την διάρκεια των "παράθυρων" της FIBA, τότε θα αποκλειστεί αυτόματα από την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η εθνική ομάδα θα στελεχωθεί από παίκτες που θέλουν να παίξουν σε αυτή".

Η συγκεκριμένη δήλωση βέβαια έχει ξεκάθαρους αποδέκτες τους Βραζιλιάνους παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της EuroLeague, η οποία βάσει προγράμματος έχει αγώνες τις ίδιες ημέρες με τους πρώτους αγώνες των "παράθυρων" της FIBA, όπως ο Ράφα Λουζ της Μπασκόνια, ο οποίος πάντως αυτή την περίοδο είναι τραυματίας. Από εκεί και πέρα ο Πέτροβιτς ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες ηλικίας 19-22 ετών κατά την διάρκεια των προκριματικών, ενώ τόνισε πως θέλει να χτίσει τη νέα Βραζιλία γύρω από τους Αγκούστο Λίμα, Ρικάρντο Φίσερ, Βίτορ Μπενίτε και Βίτορ Φαβεράνι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πέτροβιτς είναι ο δεύτερος Ευρωπαίος προπονητής που κάθεται στον πάγκο της Βραζιλίας. Ο πρώτος ήταν ο Ισπανός Μόντσο Μονσάλβε την περίοδο 2008-2009.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ