FIBA WORLD CUP

Προβάδισμα για ΗΠΑ, Τουρκία

Προβάδισμα για ΗΠΑ, Τουρκία
INTIME SPORTS

Η ώρα για τους δύο μεγάλους ημιτελικούς έφτασε και αν έπρεπε να δώσει κανείς ένα μικρό προβάδισμα κάπου για την πρόκριση στον τελικό, θα το έδινε σε Τουρκία και ΗΠΑ.

Παρ' όλα αυτά οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας πως πρόκειται για δύο ακόμα νοκ άουτ παιχνίδια, που παραμένουν αμφίρροπα. Και σε τέτοιου είδους αγώνες οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να νικήσει.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό οι ΗΠΑ έχουν ως συνήθως το προβάδισμα. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ σωστά κατανεμημένο το χρόνο συμμετοχής των παικτών της, οι οποίοι είναι μαχητικοί, πολύ αθλητικοί και βγάζουν μεγάλη ενέργεια στην άμυνα. Έχουν επίσης επιθετικό ταλέντο και σωστές συνεργασίες τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Η Λιθουανία από την άλλη έχει ήδη κάνει το βήμα παραπάνω φτάνοντας ως εδώ. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον προημιτελικό με την Αργεντινή, έχει πολύ ταλέντο, απέδειξε ότι είναι μια πολύ μεγάλη σχολή του μπάσκετ και θα παλέψει σκληρά, αλλά το αβαντάζ παραμένει στην πλευρά των Αμερικανών.

Οι παίκτες του Σιζέφσκι μπορεί να προβληματίζονται από το πολύ καλό περιφερειακό σουτ των Λιθουανών, όμως πιέζουν πολύ στην περιφέρεια και είναι πάρα πολύ δυνατοί στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Δεν σε αφήνουν να δημιουργήσεις εύκολα αποκτώντας παράλληλα τη δυνατότητα να βγαίνουν συχνά στον αιφνιδιασμό. Γι' αυτό θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τη Λιθουανία. Διότι μπορεί να διαθέτει κι αυτή ταλέντο στην επίθεση και τελευταία να έδειξε ότι παίζει καλά και στην άμυνα, όμως δεν έχει τόσο μεγάλα αθλητικά προσόντα ώστε να πιέσει πολύ.

Η φόρμα της Τουρκίας και η τακτική της Σερβίας

Στον άλλο ημιτελικό η Σερβία εμφανίζεται εξαιρετική σε θέματα τακτικής. Παίζει πολύ με αυτή, κάτι που φάνηκε στον προημιτελικό με την Ισπανία, όπου επιτέθηκε κυρίως από τη θέση "4". Εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα των παικτών της σε αυτή τη θέση έναντι του αργού Γκαρμπαχόσα, τον οποίον ανάγκασαν να βγαίνει έξω για να μαρκάρει και φυσικά τον περνούσαν εύκολα και πήγαιναν στο ντράιβ. Αλλά και με τα ψηλά γκαρντ και ειδικά τον Τεόντοσιτς, που προσπαθούσε να επωφεληθεί τα μις ματς πηγαίνοντας μέσα στο καλάθι.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως οι Σέρβοι θα έχουν δουλέψει πάρα πολύ πάνω στην τακτική του ημιτελικού. Θα έχουν ετοιμάσει την επίθεσή τους και γενικά θα έχουν προετοιμαστεί καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα.

Η Τουρκία πάντως είναι σε σπουδαία φόρμα, παίρνει ώθηση από τον ενθουσιώδη κόσμο της, ενώ έχει δείξει πως διαθέτει υπεροπλία στους ψηλούς. Οι θέσεις "3", "4", "5" λειτουργούν πάρα πολύ καλά μαζεύοντας τα ριμπάουντ και κάνοντας σωστές αλλαγές, η δε ζώνη έχει παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό θα είναι ένα καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα. Πόσο θα αποδώσει η ζώνη απέναντι στους Σέρβους και πώς θα αντιδράσουν οι τελευταίοι απέναντί της.

Οι Τούρκοι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα κυρίως λόγω έδρας και της μεγάλης αυτοπεποίθησης που έχουν αποκτήσει. Αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Σέρβους, διότι παλεύουν μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια κι έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής ως τώρα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ