FIBA WORLD CUP

Τέλος από την Εθνική ο Διαμαντίδης

Τέλος από την Εθνική ο Διαμαντίδης
Διαμαντίδης INTIME SPORTS

Εξ απίνης έπιασε τους πάντες ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία, ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες πως αποσύρεται από την Εθνική.

Τέλος εποχής για την Εθνική ομάδα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα πως ο αποψινός αγώνας με την Ισπανία ήταν ο τελευταίος του με τη γαλανόλευκη.

Ο 30χρονος άσος του Παναθηναϊκού έριξε τη... βόμβα λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής από την Ισπανία στη φάση των "16" του Μουντομπάσκετ.

"Για μένα αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι, ενημέρωσα τα παιδιά στα αποδυτήρια και τους ευχαρίστησα για όλα όσα περάσαμε. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Καταφέραμε να φέρουμε επιτυχίες με το εθνόσημο, αλλά κάθε κύκλος τελειώνει κάποτε", τόνισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης και συνέχισε:

"Κάποια πραγματα αρχίζουν και τελειώνουν. Το έζησα όλο αυτό με την Εθνική και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό".

Στην ερώτηση, τι κρατάει από την πορεία του στην Εθνική, ο Διαμαντίδης επισήμανε: "Σίγουρα δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Το πανευρωπαϊκό που κατακτήσαμε στο Βελιγράδι ήταν πολύ σημαντικό και την επόμενη χρονιά πήγαμε στην 2η θέση του κόσμου. Στενοχώριες και χαρές, επιτυχίες και αποτυχίες ήταν όλα μέσα στο πρόγραμμα".

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό του Μουντομπάσκετ σχολίασε: "Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το φετινό Παγκόσμιο. Δώσαμε το 100% έδωσε δείγματα γραφής και δεν είναι εύκολο για εμάς να έχει αποκλειστεί η ομάδα από τα προημιτελικά. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες".

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την ήττα από τη Ρωσία σχολίασε: "Ο στόχος μας ήταν να πλασαριστούμε σε μια καλή θέση. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Δεν θα συμφωνήσω με τον κ. Μπλατ όσο κι αν τον σέβομαι, δεν μπορείς κανείς να μην μας σέβεται".

Τέλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Ισπανία, ο οποίος αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του: " Δεν τα καταφέραμε θέλαμε να προχωρήσουμε μπροστά. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήμασταν κοντά με την Ισπανία. Ήρθε ένα σημείο όμως που κολλήσαμε στη ζώνη στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Ισπανία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς πάικτες και το εκμεταλλεύτηκε.

Εντάξει πριν το ματς σχεδιάζεις κάποια πράγματα που ίσως να μη σου βγουν. Προσπαθήσαμε, βγάλαμε κάποια σουτ και πραγματικά δεν ξέρω τι έφταιξε, είμαι ειλικρινά μπερδεμένος και δεν έχω δει ακόμα την στατιστική.

Η ομάδα αυτή έχει φέρει επιτυχίες, σίγουρα έρχονται παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα στη συνέχεια. Αξίζουν συγχαρητήρια όμως και σε αυτή την ομάδα καθώς έφερε πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια"
.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ