FIBA WORLD CUP

Οντομ: Ο Κέβιν είναι απίστευτος

Οντομ: Ο Κέβιν είναι απίστευτος
ΛΑΜΑΡ ΟΝΤΟΜ-ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Ο Λαμάρ Όντομ έκανε νταμπλ-νταμπλ εναντίον της Λιθουανίας, αλλά μιλάει για το μεγαλείο της άμυνας και τον απίστευτο Κέβιν Ντουράντ

Ο Λαμάρ Οντομ εκθείασε τον επιθετικό οίστρο του Κέβιν Ντουράντ στη νίκη – πρόκριση (89-74) επί της Λιθουανίας στον τελικό του Μουντομπάσκετ, ωστόσο δεν ξέχασε να αναφερθεί στις αμυντικές τανάλιες του Αντρέ Ιγκουοντάλα, που "έπνιξαν" το πρώτο βιολί της "Λιέτουβα" Λίνας Κλέιζα.

"Από το πρώτο λεπτό ο Κέβιν επέβαλε τον ρυθμό του δίνοντας μια καταπληκτική παράσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το παιδί είναι ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ (μ.ό. 30,1 π.). Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ηταν απίστευτος", σχολίασε ο Λαμάρ Οντομ πλέκοντας το εγκώμιο στον συμπαίκτη του, ο οποίος με τους 38 πόντους που πέτυχε, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ πόντων σε αγώνα της Εθνικής ΗΠΑ που κατείχε ο Καρμέλο Αντονι (35 π.).

Και ο πρωταθλητής, πάντως, με τους Λος Αντζελες Λέικερς δεν πήγε πίσω, αν σκεφτεί κανείς ότι σημείωσε «double double» (13 π., 10 ρ.) σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Δεν είχε, όμως, τη διάθεση να κλέψει τη δόξα του συμπαικτών του δείχνοντας εξαιρετική νοοτροπία στη «μικτή ζώνη». Και δεν μίλησε μόνο για τον εξωπραγματικό Ντουράντ...

"Το μεγάλο χάρισμά του Ντουράντ", συνέχισε ο Οντομ, "είναι ότι έχεις έναν παίκτη με ύψος 2,06 μ. που διαθέτει τρομερή ευχέρεια με την μπάλα στα χέρια. Και φυσικά έχει αυτή τη μοναδική επαφή με το καλάθι. Απέναντι στους Λιθουανούς άρχισε να σκοράρει και δεν σταματούσε. Δεν μπορώ, όμως, να φανταστώ την ομάδα χωρίς τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο οποίος έπαιξε φανταστική άμυνα σταματώντας τον πρώτο σκόρερ των αντιπάλων μας, Λίνας Κλέιζα".

"Για να κερδίσεις δεν μπορείς να το κάνεις μόνον έχοντας καλές μονάδες, αλλά όταν είσαι ομάδα. Με ομαδικό πνεύμα καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε την άμυνα της Λιθουανίας, μια άμυνα που έμοιαζε με ζώνη, αλλά είχε πολλά ‘match up’. Ξέρετε κάτι; Διαβάζοντας το παιχνίδι και παίρνοντας τις πιο σωστές αποφάσεις, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από όλους και μας μένει ένα παιχνίδι, ο τελικός, που είναι και το δυσκολότερο από όλα" κατέληξε ο Οντομ αποχωρώντας με υπερηφάνεια έχοντας καταφέρει να επαναφέρει την Εθνική ΗΠΑ στον τελικό του Μουντομπάσκετ μετά το 1994.

Δείτε το σόου του Κέβιν Ντουράντ

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ