FIBA WORLD CUP

Ο ...τρελαμένος Τουντσερί

Ο ...τρελαμένος Τουντσερί
Ο Κερέμ Τουντσερί

Ο Τουντσερί περιγράφει την τελευταία φάση του συγκλονιστικού ημιτελικού και ...τρελαίνεται. Δείτε τα βίντεο της τουρκικής τηλεόρασης και μπείτε στο νόημα του παροξυσμού που επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη

Το καλάθι του θα μείνει στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ, αφού όπως ο ίδιος παραδέχθηκε αυτή η νίκη δεν έχει προηγούμενο!

O Κερέμ Τουντσερί, ένας από τους τρεις εναπομείναντες Τούρκους που είχαν παίξει στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 2001 (οι άλλοι δυο είναι ο Τούρκογλου και ο Ονάν) χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του, μετά το καλάθι ...μισό δευτερόλεπτο πριν από το τέλος του συγκλονιστικού ημιτελικού.

Χρειάστηκε, βέβαια, και το κόψιμο του Ερντέν στο αεροπλανικό κόλπο που πήγαν να στήσουν οι Σέρβοι στην τελευταία επίθεση, αλλά αν νίκησε η Τουρκία το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον 31χρονο γκαρντ.

" Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του τουρκικού μπάσκετ. Μη με ρωτάτε πολλά, γιατί έχω τρελαθεί από τη χαρά μου" έλεγε στη Μικτή Ζώνη ο Κερέμ, που έκανε μεγάλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

"Σίγουρα, έκανα κάποια μεγάλα σουτ, αλλά είναι αλήθεια ότι σήμερα μέτρησε αυτό που θέλαμε όλοι μας πάρα πολύ. Και πιστέψτε με, η πρόκριση στον τελικό είναι αυτό που ονειρευόμασταν κάθε βράδυ" πρόσθεσε ο άσος της Εφές Πίλσεν, που ρωτήθηκε για την τελευταία φάση: " Είδα ...τον διάδρομο και έτρεξα προς το καλάθι. Η μπάλα ήταν στα χέρια του Χίντο, έγινε ένα μπέρδεμα και βρέθηκε στα χέρια μου. Έτρεξα και το βαλα!"

Δείτε πως περιέγραψε η τούρκικη τηλεόραση το καλάθι του Τουντσερί:



Δείτε και την επόμενη φάση, όπου ο Ερντέν κόβει τον Βελίτσκοβιτς και οι Τούρκοι προκρίνονται στον τελικό:



Όσο για τον τελικό; " Έχουμε λίγες ώρες ξεκούρασης. Οι Αμερικανοί έχουν σπουδαία ομάδα, αλλά πιστεύω να πάμε καλύτερα απ΄ό,τι το 2001, όταν δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας" απάντησε ο Κερέμ και έφυγε πανηγυρίζοντας προς τα αποδυτήρια της ομάδας του.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ