ΙΤΑΛΙΑ

Χάνει τους τίτλους της η Σιένα!

Χάνει τους τίτλους της η Σιένα!

Εισαγγελέας της Τοσκάνης έδωσε εντολή να αφαιρεθούν δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ της Σιένα από τη διετία 2012-13. Διαβάστε γιατί...

Τα προβλήματα της Σιένα δεν έχουν τελειωμό. Έπειτα από απόφαση ενός Εισαγγελέα της Τοσκάνης η ιστορική ομάδα της Τοσκάνης (ιδρύθηκε το 1871) θα χάσει τα δύο πρωταθλήματα Ιταλίας που κατέκτησε το 2012 και το 2013, τα Κύπελλα Ιταλίας των ίδιων ετών και το Σούπερ Καπ του 2013. Ο λόγος; Οι ατασθαλίες του Φερντινάντο Μινούτσι.

Ο περί ου ο λόγος ήταν ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου την περίοδο της κυριαρχίας της Σιένα στο ιταλικό μπάσκετ και υπεύθυνος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων από την τράπεζα Μόντε ντέι Πάσκι, που ήταν και ο βασικός χορηγός της ομάδας εκείνα τα χρόνια. Ο Μινούτσι απειλείται πλέον με ισόβιο αποκλεισμό για τις παρανομίες που διέπραξε εκείνη τη χρονική περίοδο, ενώ βαριά ποινή αντιμετωπίζουν άλλα δύο μέλη της ομάδας, αλλά και δύο στελέχη της τράπεζας.

Πού βρίσκεται εν έτει 2016...

Εδώ και δύο χρόνια η Σιένα έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μετά τη χρεοκοπία που δήλωσε στις 9 Ιουλίου 2014 και τον υποβιβασμό της στη Serie B (την αντίστοιχη Β' Εθνική της Ιταλίας), η Μενς Σάνα 1871 Σιένα, όπως ονομάζεται πλέον, κατέκτησε τον τίτλο το 2015 και την προηγούμενη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση της Α2 Ιταλίας.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ