ΙΤΑΛΙΑ

Σακέτι: "Ο Ίθαν Χαπ στην Εθνική Ιταλίας; Ενδιαφέρον σενάριο"

Σακέτι: "Ο Ίθαν Χαπ στην Εθνική Ιταλίας; Ενδιαφέρον σενάριο"
ZOVADELLI/VANOLI BASKET

Ο Ρομέο Σακέτι μίλησε στη "La Provincia di Cremona" με αφορμή την είδηση ότι ο Ίθαν Χαπ κινεί τις διαδικασίες για να λάβει ιταλικό διαβατήριο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα ήταν φέτος προπονητής του, στην Κρεμόνα.

Τις τελευταίες ημέρες η είδηση πως ο Ίθαν Χαπ προσπαθεί να "εκμεταλλευτεί" τις ρίζες του προπάππου του προκειμένου να πάρει το διαβατήριο έχουν κινήσει το ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα -πάντα σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό, αφού η προσοχή είναι στραμμένη στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο νεραός σέντερ, που αγωνίστηκε φέτος στην Κρεμόνα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, έκανε σπουδαία σεζόν στη Lega Basket (18 πόντοι, 8.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ), αφήνοντας γρήγορα το σημάδι του στην Ιταλία.

Από τη στιγμή δε, που προέκυψε το ενδεχόμενο να ενισχύσει την "σκουάντρα ατζούρα" το ενδιαφέρον για εκείνον μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Ειδικά από την στιγμή που ο προπονητής του, Ρομέο Σακέτι, είναι κι αυτός που βρίσκεται στην άκρη του ιταλικού εθνικού πάγκου.

Ο πολύπειρος τεχνικός, ο οποίος στη διάρκεια της σεζόν είχε εξηγήσει στο Sport24.gr πόσο δικαιωμένος νιώθει από την επιλογή που έκανε στο πρόσωπο του Ίθαν Χαπ, μίλησε στη "La Provincia di Cremona" για το ενδεχόμενο να ενισχύσει ο νεαρός ψηλός την Ιταλία στις προσεχείς διοργανώσεις, ως νατουραλιζέ.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΙΤΑΛΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΙΤΑΛΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

" Θα ήταν ένα ενδιαφέρον σενάριο. Προς το παρόν όμως μιλάμε μόνο ένα υποθετικό σενάριο, από την στιγμή που ο παίκτης δεν έχει λάβει ακόμη το διαβατήριό του. Αυτές τις ημέρες έχω μιλήσει με τον πατέρα του Πάολο Μπανκέρο, ενός ακόμη ενδιαφέροντος ταλέντου για την ομάδα. Εκείνος έχει τη δυνατότητα να πάρει το διαβατήριο από πρώτης γενιάς συγγενή, ενώ ο Ίθαν Χαπ από δεύτερης. αυτήν την στιγμή, οι κανόνες επιτρέπουν μόνο μία τέτοια περίπτωση παίκτη. Θα δούμε τι θα γίνει. Ξέρω ποιος είναι ο Ίθαν Χαπ και τι μπορεί να δώσει. Επίσης διάβασα ότι ο ατζέντης του ισχυρίστηκε ότι δεν θα γυρίσει στην Κρεμόνα. Προφανώς με το ταλέντο που έχει, μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο. Εμείς, στην Κρεμόνα, είμαστε ένα σύνολο που πρέπει να κάνει τέτοια δουλειά: να εξελίσσει και να ωριμάζει παίκτες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρομέο Σακέτι.

Θυμίζουμε πως ο Ίθαν Χαπ αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας (1+1). Αγωνίστηκε μόλις μία φορά όμως με την ερυθρόλευκη φανέλα (εκτός έδρας με τη Βιλερμπάν), πριν δοθεί δανεικός στην Κρεμόνα.

Photo Credits: Zovadelli / Vanoli Basket & Eurokinissi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ