ΙΤΑΛΙΑ

Πρόεδρος ιταλικής λίγκας: "40 εκατ. ευρώ ζημιά από την διακοπή"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Ουμπέρτο Γκαντίνι ανέφερε σε δηλώσεις του τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στο ιταλικό μπάσκετ η διακοπή λόγω του κορονοϊού, αφού υπάρχει απώλεια 40 εκατ. ευρώ.

Η ιταλική λίγκα ήταν η πρώτη που βίωσε τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα δε νούμερα που προκύπτουν μετά την οριστική απόφαση για διακοπή ζαλίζουν.

Ο Πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Ουμπέρτο Γκαντίνι, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι απώλειες είναι τεράστιες για τις ομάδες και κανείς δε μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον.

" Η ανάλυσή μας δείχνει ότι η πρόωρη διακοπή οδήγησε σε απώλεια ύψους 40 εκατ. ευρώ" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκαντίνι, για να συμπληρώσει: " Οι αριθμοί θα γίνουν ακόμα χειρότεροι αν υποχρεωθούμε να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών".

Στην συνέχεια ο Γκαντίνι ξεκαθάρισε ότι οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες: " Αυτοί δεν είναι αριθμοί που μπορεί να αντέξει το σύστημά μας και για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση με δύο τρόπους. Αρχικά με το να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να αφήσει τους ιδιοκτήτες και τους χορηγούς να συνεχίσουν να στηρίζουν το άθλημα. Και ακολούθως να δυναμώσουν οι σχέσεις με τα δίκτυα που μεταδίδουν τους αγώνες για να πάμε στην επόμενη μέρα.

Υπάρχει αβεβαιότητα και ξέρουμε ότι κάποιοι σύλλογοι δεν θα καταφέρουν να συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα και ίσως υποβιβαστούν. Όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες θα δούμε τι θα κάνουμε".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ