ΙΤΑΛΙΑ

Ποτσέκο: "Πήγα να κάνω... εμετό με αυτό που έβλεπα στο ΝΒΑ"

Ποτσέκο: "Πήγα να κάνω... εμετό με αυτό που έβλεπα στο ΝΒΑ"

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή για το πώς περνάει την καραντίνα, παραδεχόμενος πως απεχθάνεται τον τρόπο παιχνιδιού στο ΝΒΑ, το οποίο βέβαια παραμένει το μεγαλύτερο αγωνιστικό του απωθημένο.

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο ήταν μεταξύ των ομιλητών του "Meet the Best", μιας διαδικτυακής εκπομπής που έτρεξε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία με ομιλητές τους κορυφαίους προπονητές της γειτονικής χώρας. Ο τεχνικός της Σάσαρι, που ούτως ή άλλως είναι γνωστός για τα ξεσπάσματά του, ρωτήθηκε -μεταξύ άλλων- για το πώς πέρασε την περίοδο της καραντίνας, παραδεχόμενος πως είδε αγώνες του ΝΒΑ προκειμένου να πάρει κάποιες (προπονητικές) ιδέες και να σχηματίσει άποψη για τις νέες τάσεις.

Στην πράξη όμως, αυτό που είδε δεν του άρεσε καθόλου. Όπως είπε "υποχρέωσα τον εαυτό μου να δει κάποιους αγώνες, για να ανανεώσω τις γνώσεις μου. Μετά το τέταρτο παιχνίδι όμως, ήθελα να κάνω... εμετό. Ξέρεις γιατί; Όλα είναι ωραία και φανταχτερά, αλλά αυτό που είδα δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο που έχω στο μυαλό μου".

Το ΝΒΑ μπορεί να μην τον προσελκύει από προπονητικής άποψης, από αγωνιστικής όμως παραμένει το μεγάλο του απωθημένο.

"Tο 2001 έπαιξα στο Summer League με το Τορόντο, έκανα ένα σπουδαίο παιχνίδι και την επόμενη μέρα ο GM πέρασε αρκετές ώρες με τον ατζέντη μου για να συζητήσουν για συμβόλαιο. Είχα πόνους στη μέση, αλλά δεν το έδειξα. Ήταν σαφές ότι μπορούσα να παίξω σε αυτό το επίπεδο (στο ΝΒΑ). Ακολούθως με κάλεσαν στο veteran camp και μου εξήγησαν την κατάσταση: ήμασταν τρεις παίκτες για δύο θέσεις. Δεν ήταν κάτι εγγυημένο, αλλά στην ουσία έπαιζα με ίδιες πιθανότητες με τον Κάρλος Αρόγιο για τη μία θέση. Στη Βαρέζε όμως ήμουν σαν Θεός, είχα ένα υπέροχο συμβόλαιο και έβγαζα πολλά λεφτά. Αποφάσισα να μην το ρισκάρω. Είναι κάτι για το οποίο μετανιώνιω ακόμη και σήμερα γιατί για κάμποσα χρήματα, δεν δοκίμασα τις πιθανότητές μου" είπε χαρακτηριστικά.

Photo Credits: FIBA

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ