ΙΤΑΛΙΑ

Πετρούτσι: "Η EuroLeague θέλει να συγκρίνεται με το ΝΒΑ, αλλά..."

Coni President Gianni Petrucci during a Serie A soccer match between Pescara and Palermo, at the Adriatico stadium in Pescara, Italy, Wednesday, Sept. 26, 2012. (AP Photo/Sandro Perozzi)
Coni President Gianni Petrucci during a Serie A soccer match between Pescara and Palermo, at the Adriatico stadium in Pescara, Italy, Wednesday, Sept. 26, 2012. (AP Photo/Sandro Perozzi) AP PHOTO/SANDRO PEROZZI

Ο Τζάνι Πετρούτσι (πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας) μίλησε στην "Tuttosport" με αφορμή τα πρώτα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων.

Η Παρασκευή 24 Νοεμβρίου δεν είναι σίγουρα από τις ημέρες που θα θέλουν να θυμούνται όσοι κρατούν τις τύχες του ευρωπαϊκού μπάσκετ στα χέρια, αφού την ίδια ώρα διεξάγονται οι αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι αυτοί της EuroLeague.

Για το σημερινό μπέρδεμα μίλησε στην "Tuttosport" ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, καυτηριάζοντας την άποψη που υπάρχει πως η EuroLeague έχει κοινά με το ΝΒΑ. Ο Τζάνι Πετρούτσι ανέφερε χαρακτηριστικά πως " η επαναφορά των "παραθύρων" από την FIBA είναι μία πολύ σωστή κίνηση. Η FIBA όπως όλες οι ομοσπονδίες, έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τις εθνικές ομάδες. Δεν μπορούμε να λέμε στους χορηγούς μας ότι παίζουμε μόνο το καλοκαίρι, όταν η θεαματικότητα είναι πολύ μικρότερο από το φθινόπωρο ή τον χειμώνα", ενώ κατέληξε εστιάζοντας στη λογική με την οποία πορεύεται η EuroLeague στην κόντρα της με τη FIBA:

" Η φανέλα της εθνικής ομάδας πρέπει να είναι το όνειρο κάθε παίκτη. Όχι, η EuroLeague, που είναι μία ιδιωτική λίγκα, όπου κάποιος είναι που αποφασίζει ποιος μπορεί να συμμετάσχει και ποιος όχι. Τους αρέσει να συγκρίνονται με το ΝΒΑ, χωρίς όμως να έχουν μια τόσο μακρά και σημαντική ιστορία όπως έχουν οι Αμερικάνοι".

AP Photo/Sandro Perozzi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ