ΙΤΑΛΙΑ

Παρουσίασε τον Λάρι Μπράουν η Τορίνο

SMU head coach Larry Brown works the bench during the first half of an NCAA college basketball game against Cincinnati, Sunday, March 6, 2016, in Cincinnati. Cincinnati won 61-54. (AP Photo/John Minchillo)
AP Photo/John Minchillo AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Ο Λάρι Μπράουν είναι από σήμερα και επίσημα ο νέος προπονητής της Τορίνο. Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις του 77χρονου προπονητή.

Η μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού για το ιταλικό μπάσκετ σε επίπεδο προπονητών ολοκληρώθηκε! Ο Λάρι Μπράουν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 ετών και είναι πλέον με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής της ιταλικής Τορίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός παρουσιάστηκε μάλιστα το μεσημέρι μέσω συνέντευξης Τύπου από την ιταλική ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει την επόμενη χρονιά και στο Eurocup.

" Το στυλ του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ μοιάζει πιο πολύ με τον δικό μου τρόπο σκέψης, σε σχέση με το αμερικανικό. Για να παίξεις σωστό μπάσκετ χρειάζονται σπουδαίοι παίκτες και σπουδαία μυαλά. Κάθε μέρα πριν από την προπόνηση γράφω στον πίνακα: «Παίξε έξυπνα, παίξε σωστά, διασκέδασέ το». Είναι μία φράση του Ντιν Σμιθ", είπε αρχικά ο Μπράουν, μέλος του Hall of Fame εδώ και πολλά χρόνια.

" Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Σάντο Γκάμπα και του Μάικ Ντ'Αντόνι. Το ιταλικό μπάσκετ δεν είναι σήμερα όπως ήταν πριν από χρόνια, νομίζω όμως ότι μπορούμε να το βελτιώσουμε ολοένα και περισσότερο. Ελπίζω να έχω θετική επίδραση στους νεαρούς παίκτες και προπονητές, αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχή μου. Αγαπώ το ευρωπαϊκό μπάσκετ", συνέχισε ο 77χρονος τεχνικός.

"Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα με πολλούς καλούς Ιταλούς παίκτες. Για έναν νεαρό παίκτη, κατ' εμέ, ηΕυρώπηείναι καλύτερη από τηνG-League. Η παρουσία της Γιουβέντους στην ίδια πόλη σημαίνει ότι περιμένουμε πολλά από μία ομάδα σαν την Τορίνο. Είναι μία πόλη με πάθος για το μπάσκετ, ο κόσμος το αγαπά ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων", συμπλήρωσε ο Αμερικανός προπονητής, που θα συμπληρώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο 78 χρόνια ζωής.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ