ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: "Οι παίκτες θα πληρωθούν το υπόλοιπο του συμβολαίου ακόμα και αν διακοπεί το πρωτάθλημα"

Olimpia Milan's Sergio Rodriguez goes for a basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Alba Berlin , in Milan, Italy, Tuesday, Feb. 4, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Olimpia Milan's Sergio Rodriguez goes for a basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Alba Berlin , in Milan, Italy, Tuesday, Feb. 4, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι παίκτες της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας θα πληρωθούν κανονικά το υπόλοιπο του συμβολαίου τους ακόμα και αν ακυρωθεί η σεζόν λόγω του κορονοϊού.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγει από τον κορονοϊό και κατόπιν διέκοψε το πρωτάθλημά της. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι παίκτες θα πάρουν κανονικά τα λεφτά του συμβολαίου τους για το υπόλοιπο της σεζόν, ανεξάρτητα αν αυτή ακυρωθεί ή όχι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "La Prealpina", το οποίο αναπαρήγαγε το Sportando, στα συμβόλαια των παικτών που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει όρος περί μη καταβολής μισθού λόγω "ανωτέρας βίας", κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να τους πληρώσουν.

Όλα αυτά βέβαια την ίδια στιγμή που στην Λιθουανία οι ομάδες προσπαθούν να μην πληρώσουν τους παίκτες τους το υπόλοιπο που έχουν να λαμβάνουν μέχρι τον Ιούνιο, αφού έχει ανακοινωθεί ήδη το τέλος της σεζόν και η ανάδειξη της Ζάλγκρις σε πρωταθλήτρια. Όπως και να έχει, το τι θα ακολουθήσει σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ