ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Οι όροι που βάζουν οι ομάδες στα συμβόλαια λόγω κορονοϊού

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερις πολύ συγκεκριμένους όρους προσπαθούν να βάλουν στα συμβόλαια των παικτών οι ομάδες μπάσκετ του ιταλικού πρωταθλήματος, υπό τον φόβο του κορονοϊού.

Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε κάποιες χώρες της Ευρώπης περισσότερο από κάποιες άλλες. Η Ιταλία ήταν ένα από τα μέρη που μέτρησαν χιλιάδες νεκρούς, σιγά-σιγά όμως η ζωή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας δεν κάνουν τα σχέδιά τους και για ένα δεύτερο κύμα στη διάρκεια της σεζόν 2020/21.

Σύμφωνα με τον Εμιλιάνο Κάρκια του Sportando, οι περισσότεροι σύλλογοι προσπαθούν να βάλουν συγκεκριμένους όρους στα συμβόλαια των αθλητών και ίσως έτσι υπάρξει μια κοινή γραμμή στη Serie A.

Επιθυμία των ομάδων είναι σε περίπτωση επιστροφής της πανδημίας είναι να μην πληρωθούν οι παίκτες το παραμικρό αν η σεζόν ακυρωθεί πριν από την έναρξή της, να πάρουν το 25% αν ακυρωθεί μετά από την έναρξή της, το 50% αν διακοπεί στη διάρκειά της αλλά συνεχιστούν οι προπονήσεις και το 25% αν διακοπεί στη διάρκειά της χωρίς να μπορούν να γίνουν προπονήσεις.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ