ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Η Lega Basket σκέφτεται το salary cap

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το οριστικό φινάλε στη φετινή σεζόν, στη Lega Basket κοιτάζουν μπροστά, με το ενδεχόμενο επιβολής salary cap στις ομάδες να έχει πέσει στο τραπέζι.

Έστω και (πολύ) αργά, η Lega Basket αποφάσισε να κατεβάσει οριστικά ρολά για φέτος, δίχως την ανάδειξη πρωταθλητή και ομάδων που θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία. Στην Ιταλία εξάντλησαν τα χρονικά περιθώρια για να τελειώσει η χρονιά, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο αφού η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και ένα μήνα.

Δεδομένου ότι η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε (μοναδική εκκρεμότητα να αποφασιστεί αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση), η Lega Basket σε συνεργασία με την Ομοσπονδία καταστρώνει τα πλάνα της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι δυσκολίες θα είναι πολλές, υπάρχει όμως διάθεση να γίνουν αλλαγές που θα βοηθήσουν τόσο τις ομάδες όσο και το προϊόν.

Μία από αυτές που συζητιούνται αφορά στην επιβολή salary cap στα πρότυπα του ΝΒΑ. Ο πρόεδρος της FIP, Τζάνι Πετρούτσι, δήλωσε στην Corriere dello Sport πως " θα ακούσουμε όλες τις προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της Lega Basket. Το salary cap είναι μία από τις ιδέες που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα, είχαμε κάνει ταξίδι στις ΗΠΑ για να δούμε λεπτομερώς το πλαίσιο που υπάρχει γύρω από αυτό. Ήταν όμως αδύνατο τότε να υπάρξει κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Τώρα όμως μπορεί...".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ