ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Η Κρεμόνα θέλει να καταργήσει τους ξένους

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÍÔÉÆÏÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÍÔÉÆÏÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η Κρεμόνα σχεδιάζει, όπως υποστήριξε ο GM της, να δημιουργήσει ρόστερ που θα αποτελείται μόνο από γηγενείς παίκτες.

Λίγο η οικονομική καθίζηση λόγω του κορονοϊού, λίγο η παρουσία του Ρομέο Σακέτι στον πάγκο (αποτελεί παράλληλα τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας) έχουν βάλει την Κρεμόνα σε... σοβαρές σκέψεις αναφορικά με τη δομή του ρόστερ που θα έχει τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον GM του συλλόγου, αποτελεί στόχο πλέον η δημιουργία ενός ρόστερ που θα αποτελεί αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες, ή -στη χειρότερη περίπτωση- θα περιλαμβάνει δύο ξένους.

" Μπορούμε να φανταζούμε ένα ιταλικό πρότζεκτ, που θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας και θα την καταστήσει σημαντικό τροφοδότη της εθνικής ομάδας. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα δίνει το σύνολο του χρόνου σε γηγενείς παίκτες, ή στο χειρότερο σενάριο σε ακόμη δύο ξένους παίκτες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζανμαρία Βακίρκα.

Μία ιδέα/πρόταση που έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζάνι Πετρούτσι, όπως ήταν λογικό. Παραμένει βέβαια άγνωστο αν μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να πάρει σάρκα και οστά άμεσα, ήτοι από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ή θα αποτελέσει μια διαδικασία που θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ