ΙΤΑΛΙΑ

Γκαλάντα: "Ο Τζεντίλε είναι ο Ντόντσιτς της Ιταλίας"

Italy's Giacomo Galanda celebrates during a qualifying round European Basketball Championship match against Germany in Vrsac, Serbia and Montenegro, Friday, Sept. 16, 2005.  Italy won 84-82 in overtime. (AP Photo/Dusan Vranic)
Italy's Giacomo Galanda celebrates during a qualifying round European Basketball Championship match against Germany in Vrsac, Serbia and Montenegro, Friday, Sept. 16, 2005. Italy won 84-82 in overtime. (AP Photo/Dusan Vranic) AP PHOTO/DUSAN VRANIC

Ο Τζάκομο Γκαλάντα συνέκρινε τον Αλεσάντρο Τζεντίλε με τον Λούκα Ντόντσιτς, δίνοντας παράλληλα τη συμβουλή του στον 26χρονο γκαρντ/φόργουορντ προκειμένου να μην καταστρέψει την καριέρα του.

Η Βίρτους Μπολόνια επέστρεψε στη Lega Basket, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs παρά τον υψηλό προϋπολογισμό της. Η παρουσία του Αλεσάντρο Τζεντίλε στο ρόστερ σηματοδοτούσε τη διάθεση για... υπέρβαση φέτος, κάτι που όμως δεν ήρθε.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods έκανε το restart στην καριέρα του το καλοκαίρι, πλην όμως παρά τα πολύ καλά νούμερά του (16.8 πόντοι, 6.3 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ) δεν ήταν αρκετός για να οδηγήσει τον ιστορικό ιταλικό σύλλογο στην post season. Παρόλ' αυτά, άκουσε τον Τζάκομο Γκαλάντα να τον αποθεώνει, μα πάνω απ' όλα να τον συγκρίνει με τον Λούκα Ντόντσιτς!

Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ μίλησε σε τοπική ιστοσελίδα της Μπολόνια , εξηγώντας πως " για μένα είναι ο Λούκα Ντόντσιτς της Ιταλίας. Έχει τα πάντα, ίσως σε μεγαλύτερο ακόμη βαθμό από τον Λούκα. Κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε. Έχει το μέγεθος, το ταλέντο, την εμπειρία και τον χαρακτήρα για να στοχεύει ψηλά. Φοβάμαι ότι έχασε για λίγο το... τρένο, αλλά ελπίζω να κάνω λάθος. Πρέπει να επιστρέψει στο γυμναστήριο και να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ".

Όλα αυτά με αφορμή το γεγονός πως ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Summer League του ΝΒΑ . Με στόχο να βρει ένα καλό συμβόλαιο στους Houston Rockets, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

AP Photo/Dusan Vranic

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ