ΙΤΑΛΙΑ

Εθνικός κόουτς της Ιταλίας ο Μεσίνα

BARCELONA, SPAIN - JUNE 25: Ettore Messina, ex Head Coach of Real Madrid, attends during the Euroleague Mastermind Coaching at Parc Esportiu Baix Llobregat on June 25, 2011 in Barcelona, Spain. (Photo by Rodolfo Molina/EB via Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - JUNE 25: Ettore Messina, ex Head Coach of Real Madrid, attends during the Euroleague Mastermind Coaching at Parc Esportiu Baix Llobregat on June 25, 2011 in Barcelona, Spain. (Photo by Rodolfo Molina/EB via Getty Images) EB VIA GETTY IMAGES

Ο Έτορε Μεσίνα επιστρέφει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, έχοντας την αποστολή να οδηγήσει τη "σκουάντρα ατζούρα" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας είναι γεγονός αφού η ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έτορε Μεσίνα. Ο επί σειρά ετών προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιστρέφει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του, μετά από περίπου δύο δεκαετίες αποχής. Διάστημα στο οποίο κατέκτησε... τα πάντα.

Η αδυναμία απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη "σκουάντρα ατζούρα", η οποία παλεύει "με νύχια και με δόντια" να επιστρέψει στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ. Στο Eurobasket της Γαλλίας περιορίστηκε στην έκτη θέση (πίσω από την Ελλάδα), που της έδωσε το εισιτήριο για το Προολυμπιακό Τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Στη γειτονική χώρα ευελπιστούν μάλιστα να διοργανώσουν έναν εκ των τριών ομίλων που θα δώσει την πρόκριση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την παρουσία των NBAers να αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο. Η παρουσία του Έτορε Μεσίνα στην άκρη του πάγκου ανεβάζει ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις, αφού νέα αδυναμία πρόκρισης θα θεωρηθεί ως αποτυχία και θα σημάνει την αρνητική έναρξη της παρουσίας του "Έκτορα" στην τεχνική ηγεσία της Ιταλίας.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ