ΙΤΑΛΙΑ

Έφυγε και ο Κλαούντιο Κότσα

Bari Italia Israele Qualificazione agli europei a Bari nella foto Petrucci Corrado er Dino Meneghin Foto arcieri
Bari Italia Israele Qualificazione agli europei a Bari nella foto Petrucci Corrado er Dino Meneghin Foto arcieri ARCIERI

Ο επίτιμος πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μία μόλις μέρα μετά το θάνατο του Ρουμπίνι. Το εγκώμιό του έπλεξε ο Αντρέα Μενεγκίν.

Νέα απώλεια για το ιταλικό μπάσκετ με τον Κλαούντιο Κότσα να χάνει το πρωί της Τετάρτης τη μάχη με το θάνατο και να αφήνει την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Ρώμη.

"Ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για το ιταλικό μπάσκετ. Ο Κλαούντιο Κότσα ήταν ένα σύγχρονος μάνατζερ του μπάσκετ. Ένας από τους πρώτους", τόνισε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Αντρέα Μενεγκίν (στη μέση της φωτό) και συνέχισε:

"Κατά την προεδρεία του άνοιξε ο δρόμος για τους ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα και ξεκίνησε μία τέτοια ανάπτυξη του αθλήματος που έκανε το μπάσκετ δεύτερο σπορ στην Ιταλία. ον θυμάμαι σαν πρόεδρο της ομοσπονδίας στην Γερμανία στο Πανευρωπαϊκό του 1971 όταν κερδίσαμε το χάλκινο.

Στο τέλος του αγώνα έτρεξε στο γήπεδο από τη χαρά του και μπορώ να πω ότι ήταν πιο χαρούμενος και από εμάς. Το έργο του για την επιτυχία του μπάσκετ συνεχίστηκε ακόμα και όταν έφυγε από την ομοσπονδία, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στη FIBA. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος του αθλητισμού και δίκαια κατέχει μία θέση στo Hall of Fame από το 2007".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ