ΓΑΛΛΙΑ

Στην Φο Προβάνς της Γαλλίας ο Αθηναίου

Στην Φο Προβάνς της Γαλλίας ο Αθηναίου

Λίγες ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Αθηναίου υπέγραψε στην Φο Προβάνς, ομάδα της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Γιάννης Αθηναίου αποφάσισε να ξενιτευτεί. Ο 30χρονος γκαρντ, που έμεινε ελεύθερος το πρωί της Τρίτης (22/1) από τον ΠΑΟΚ , θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην νεοφώτιστη Φο Προβάνς. Έπειτα από 17 αγωνιστικές η Προβάνς είναι προτελευταία στο γαλλικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 4-13.

Ο Αθηναίου κλήθηκε σαν λύση ανάγκης από την γαλλική ομάδα, η οποία έχασε τον αναπληρωματικό της πόιντ γκαρντ Ζαβιέ Γκεγιού λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο. Η Φο Προβάνς μετράει πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατη εντός έδρας από την Γκραβελίν με 62-88. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του και ο επίσης νεοαποκτηθείς Ταρίκ Κέρκσεϊ, που παίζει ακόμα μπάσκετ στα 39 του χρόνια!

Η Φο Προβάνς θα αποτελέσει την τρίτη ομάδα εκτός Ελλάδας στην καριέρα του Γιάννη Αθηναίου μετά την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο και την τουρκική Εσκισεχίρ, στις οποίες αγωνίστηκε το 2014.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ