ΓΑΛΛΙΑ

Μετονομάζεται σε "Φρεντερίκ Φορτέ" το... μικρό ΣΕΦ!

Μετονομάζεται σε "Φρεντερίκ Φορτέ" το... μικρό ΣΕΦ!

Το θρυλικό "Μπομπλάν" του Λιμόζ αλλάζει όνομα και γίνεται "Φρεντερίκ Φορτέ" στη μνήμη του Γάλλου αθλητή που απεβίωσε στις 31 Δεκεμβρίου.

Στην απόφαση να ζητήσουν τη μετονομασία του "Μπομπλάν" σε "Φρεντερίκ Φορτέ" προχώρησαν οι άνθρωποι της Λιμόζ, μετά τον θάνατο του παίκτη - θρύλου του συλλόγου μία μέρα πριν μας αποχαιρετήσει το 2017. Ο Δήμαρχος του Λιμόζ αποδέχθηκε την πρόταση και με τη σειρά του θα συζητήσει το αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου, ώστε στη διάρκεια του Φεβρουαρίου να γίνει και η σχετική τελετή για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου που μοιάζει με ένα μικρότερο ΣΕΦ. Εξωτερικά, διότι εσωτερικά υπάρχουν πολλές διαφορές, ενώ η χωρητικότητα του "Μπομπλάν" δεν ξεπερνά τις 6.500 θέσεις.

Ο Φορτέ έπαιξε στη Λιμόζ τη σεζόν 1988/89, γύρισε το 1991 για να μείνει εκεί μέχρι το 1997 και στη συνέχεια θήτευσε στη Ρασίνγκ Παρί, το Ηράκλειο (1998/99), τη Στρασμπούρ, την Αβελίνο και τη Σκαφάτι. Έπαιξε 75 φορές με την Εθνική Γαλλίας και σκόραρε 322 πόντους, ενώ επέστρεψε στη Λιμόζ το 2006 και ήταν ο προπονητής της μέχρι το 2008.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ