ΓΑΛΛΙΑ

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Κιμ Τιλί

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά από επτά χρόνια στο εξωτερικό, ο Κιμ Τιλί πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο 30χρονος φόργουορντ θα φορέσει τη φανέλα της Μονακό.

Ο Κιμ Τιλί αναπόλησε την πατρίδα του, αποφασίζοντας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να επιστρέψει στη Γαλλία για να φορέσει τη φανέλα της Μονακό. Ο 30χρονος φόργουορντ εργαζόταν στο εξωτερικό από το 2012, οπότε κι άφησε τη Βιλερμπάν για να ξεκινήσει... διεθνή καριέρα, με πρώτο σταθμό τη Μούρθια. Ακολούθησαν η Μπασκόνια (2014-'17), ο Ολυμπιακός (2017-'18) και η Γκραν Κανάρια (2018-'19), με την οποία πάντως δεν ενθουσίασε.

Η επταετία που βρέθηκε ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα έκανε τον Κιμ Τιλί να ανεβάσει κατακόρυφα τις... μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, δεδομένου ότι έφτασε μέχρι το Final Four του Βερολίνου το 2016. Στους "ερυθρόλευκους" δεν κατάφερε να προσφέρει τα προσδοκώμενα, κυρίως λόγω τραυματισμού, ενώ με τα χρώματα της Γκραν Κανάρια είχε 6.5 πόντους (με 40.9% στα τρίποντα) και 2.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην EuroLeague.

Η μεταγραφή του στη Μονακό καταδεικνύει την πρόθεση των "κόκκινων" να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο LNB τη νέα σεζόν, αλλά και το EuroCup με φόντο τη συμμετοχή στην EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ