ΓΑΛΛΙΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών ο Φρεντερίκ Φορτέ!

Απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών ο Φρεντερίκ Φορτέ!

Ο Φρεντερίκ Φορτέ, πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λιμόζ το 1993, απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 47 ετών (VIDEO)!

Στο πένθος βρίσκεται από χθες το γαλλικό μπάσκετ, καθώς ο Φρεντερίκ Φορτέ πέθανε αιφνιδιαστικά την τελευταία ημέρα του 2017 σε ηλικία μόλις 47 ετών από καρδιακό επεισόδιο. Το όνομά του ήταν συνυφασμένο με τη σπουδαία Λιμόζ των αρχών της δεκαετίας του '90, η οποία στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1993 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικρατώντας στον τελικό της Μπενετόν Τρεβίζο.

Ο Φορτέ ολοκλήρωσε την αθλητική καριέρα του το 2005 σε ηλικία 35 ετών, για μία τριετία (2006 έως 2008) έγινε προπονητής στην αγαπημένη του Λιμόζ και εν συνεχεία διετέλεσε πρόεδρος στο γαλλικό σύλλογο. Ο Φορτέ υπήρξε 73 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε συνολικά 322 πόντους, ενώ τη σεζόν 1998-99 πέρασε και από τα μέρη μας, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο στο Ηράκλειο.

"Δυστυχώς μάθαμε νωρίς το βράδυ τον χαμό του Φρεντ Φορτέ.Μια μεγάλη φιγούρα στο γαλλικό μπάσκετ.Ο Φρεντ ήταν γενναίος, ολόκληρος, ερωτευμένος με τοάθλημά του και αληθινός με τις πεποιθήσεις του. Οι σκέψεις μας στην οικογένειά του, τις κόρες του, τους φίλους του και την ομάδα του",δήλωσε μέσω του Twitter ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Ζαν Πιέρ Σουιτά.

Θυμηθείτε τον τελικό του 1993 μεταξύ της Λιμόζ και της Μπενετόν:

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ