ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρινκιέρι: "Η δουλειά στην Παρτίζαν αξίζει όσο χίλια συμβόλαια"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε ευτυχισμένος στην Παρτίζαν, τονίζοντας πως η παρουσία στον πάγκο της "αξίζει όσο χίλια συμβόλαια".

Η απόφαση του Αντρέα Τρινκιέρι να αναλάβει την Παρτίζαν το καλοκαίρι του 2018 ήταν απρόσμενη. Αφενός γιατί ποτέ μέχρι τότε ο σερβικός σύλλογος δεν είχε δώσει τα ηνία σε ξένο προπονητή, αφετέρου επειδή οι ασπρόμαυροι δεν ήταν στην... πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σταδιακά πάντως έχουν καταφέρει να επιστρέψουν, εκμηδένισαν τα χρέη τους και -μέχρι τη διακοπή- ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην ABA Liga, ενώ στόχος παραμένει και η συμμετοχή στην EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου μέσω wild card καθώς η Αδριατική δεν οδηγεί πλέον στην κορυφαία διοργάνωση.

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα για την εμπειρία της παρουσίας του στην Παρτίζαν, τονίζοντας πως "είναι κάτι τρομερό, είναι σοκαριστικό αν σκεφτείς ότι είμαι ο πρώτος ξένος που κάθισε στον πάγκο της. Αυτό δείχνει τη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας να πετύχουμε. Κι όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια φίλαθλοι να σε στηρίζουν, τότε αυξάνεται η ευθύνη που κουβαλάς στις πλάτες σου".

Για να προσθέσει πως "όταν ήρθα, ο σύλλογος είχε αρκετά προβλήματα, με μοναδικό στόχο την επιβίωση. Πίστεψαν ότι θα βοηθούσα με την παρουσία μου προκειμένου να κάνει βήματα προόδου. Το να πάρω αυτή τη δουλειά ήταν μια τρέλα, αλλά το να βρίσκομαι σε έναν τόσο σπουδαίο και ιστορικό σύλλογο αξίζει όσο χίλια συμβόλαια. Ένιωσα ότι ήταν η ευκαιρία να κάνω κάτι πολύ πιο ουσιαστικό απ' ό,τι είχα κάνει έως τότε".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ