ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρινκιέρι για Ζήση: "Η καριέρα μου θα ήταν διαφορετική, αν δεν τον γνώριζα"

Τρινκιέρι για Ζήση: "Η καριέρα μου θα ήταν διαφορετική, αν δεν τον γνώριζα"
EUROKINISSI

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Ζήση, εξηγώντας πως η γνωριμία τους βοήθησε στην εξέλιξη της προπονητικής του καριέρας.

Η παρουσία του Αντρέα Τρινκιέρι σε podcast στην Ιταλία έδωσε την αφορμή προκειμένου ο έμπειρος τεχνικός να αποθεώσει δημόσια τον Νίκο Ζήση. Ο προπονητής της Παρτίζαν μίλησε για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο παρελθόν του, εξηγώντας πως η γνωριμία και η συνεργασία με τον νυν γκαρντ της ΑΕΚ έπαιξε σημαντικό ρόλο (και) στη δική του πρόοδο.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Εθνική ομάδα για το EuroBasket 2013, ενώ σε συλλογικό επίπεδο για πρώτη φορά το 2013/14 στην Ούνικς Καζάν, ενώ ακολούθησε η κοινή τριετία στην Μπάμπεργκ (2015-'18). Στη γερμανική ομάδα ήταν που επισφραγίστηκε η εξαιρετική χημεία και επικοινωνία τους, με τον Αντρέα Τρινκιέρι να επισημαίνει πως αυτά έπαιξαν τον ρόλο της προοπονητικής εξέλιξής του.

" Πρέπει να είμαι ειλικρινής, η καριέρα μου θα ήταν πολύ διαφορετική αν δεν γνώριζα τον Νίκο (Ζήση). Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ως παίκτης βοηθάει πολύ τον προπονητή και δίνει το 100% για την ομάδα. Έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θυμάμαι την πρώτη προπόνηση που έκανε με την ομάδα ο Νικολό Μέλι. Μετά από πέντε λεπτά ήρθε ο Νίκος (Ζήσης) και μου είπε "μπράβο κόουτς, αυτός ο παίκτης είναι σπουδαίος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής, που την τελευταία διετία εργάζεται στη Σερβία για λογαριασμό της Παρτίζαν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ