ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρελαίνει κόσμο ο Μούσα

Τρελαίνει κόσμο ο Μούσα
ABA-LEAGUE

Στην σκιά του παιδιού-θαύμα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς ο συνομήλικός του Ντζάναν Μούσα συνεχίζει να κάνει θόρυβο. Και το τελευταίο του σόου στην Αδριατική Λίγκα, όπου σταμάτησε στους 35 πόντους, είναι η απόδειξη.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει συνεπάρει όλο τον κόσμο φέτος. Δεκάδες σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ έχουν έρθει για να τον δουν, ενώ κατά πολλούς είναι υποψήφιος ακόμα και για το Νο1 του ντραφτ. Λίγο πιο πίσω ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας 18χρονος Ευρωπαίος που έχει τρελάνει κόσμο φέτος: Ο Ντζάναν Μούσα.

Ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ της Τσεντεβίτα θεωρείται εδώ και χρόνια ο καλύτερος σκόρερ της γενιάς του (αυτή των 99αρηδων). Ο κόσμος πάντα αμφισβητούσε ωστόσο τον χαρακτήρα του και κατά πόσο μπορεί να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να σκοράρει. Φέτος ωστόσο ο Μούσα έχει φροντίσει να δείξει σε όλους ότι ο θόρυβος γύρω από το όνομά του όλα αυτά τα χρόνια δεν ήρθε τυχαία. Και η τελευταία απόδειξη για αυτό είναι οι 35 πόντοι (με 5/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 10/11 βολές!) που φόρτωσε το καλάθι της Μορνάρ χθες (18/11) για την 9η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας στη νίκη της ομάδας του με 99-74, συγκεντρώνοντας παράλληλα 46 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αν κάποιος σταθεί μόνο στο σκοράρισμα του Μούσα θα δει το δένδρο και θα χάσει το δάσος. Ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος είναι εθνικός ήρωας στην χώρα του επειδή την οδήγησε στην κατάκτηση του Eurobasket U16 πριν από δύο χρόνια , πάντα μπορούσε να σκοράρει. Το θέμα είναι ότι φέτος, στα 18 του χρόνια, έχει αρχίσει ήδη να κάνει κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Και για αυτό όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να επιλεγεί στον πρώτο γύρο του φετινού ντραφτ!

Τρελαίνει κόσμο ο Μούσα
ABA-LEAGUE


Ο ύψους 2.04 μέτρων γκαρντ/φόργουορντ - ο οποίος πριν από μερικά χρόνια έφτασε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό - διανύει μία τρομερή σεζόν στην Αδριατική Λίγκα, έχοντας 15.1 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 63.8% στα δίποντα, 40.5% στα τρίποντα και 81.6% στις βολές. Αριθμοί που σίγουρα προκαλούν ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι μόλις 18 χρονών και αγωνίζεται στην περιφέρεια, όπως και ότι προπονητής του είναι ο (πολύ) αυστηρός Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Μούσα δεν είναι Ντόντσιτς βέβαια. Παίκτες με το ταλέντο και την προοπτική του Σλοβένου βγαίνουν μία φορά στα 20 χρόνια. Είναι εξαιρετικά πιθανό ωστόσο να είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στην ηλικία του στην Ευρώπη. Και αν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο τότε μάλλον δεν θα τον βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ